Tagi
Lubella Pełne Ziarno Makaron świdry fusilli z orkiszem 400 g - oferty i gazetki promocyjne
Dlaczego nasz makaron smakuje tak dobrze?
Dzięki specjalnemu procesowi mielenia ziarna, nasz makaron ma jaśniejszy kolor i lepszy, delikatniejszy smak.
Spróbuj!
Miedź i cynk pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
Fosfor i mangan przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego
Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
Wszystko to znajdziesz w każdej porcji makaronu Pełne Ziarno. Zgodnie z obowiązującą piramidą żywieniową, produkty pełnoziarniste to ważna część właściwie zbilansowanej diety.
Spożywając 1 porcję (100 g) ugotowanego produktu dziennie dostarczasz organizmowi fosfor, żelazo, cynk, miedź i mangan, które pozwolą na uzyskanie deklarowanego efektu zdrowotnego.
Pamiętaj, że zrównoważona dieta i aktywny tryb życia wpływają pozytywnie na zdrowie.
Informacje o produkcie
Pozostałe informacje o wartościach odżywczych
wynik nie uwzględnia soli dodanej podczas gotowania makaronu
Informacje o alergenach
Produkt może zawierać soję.
Obliczona wartość odżywcza
Wartość odżywcza w 100 g ugotowanego produktu na 100g Cynk (mg) 1,5 3 Fosfor (mg) 140 294 Mangan (mg) 1 2 Żelazo (mg) 2,4 4,5 Miedź (mg) 0,2 0,35 Sól (g) 0,03 0 Białko (g) 7,4 15 Błonnik (g) 4,9 7,5 w tym cukry (g) 1,2 4,9 Węglowodany (g) 29 62 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,3 0,5 Tłuszcz (g) 1,6 2,3 Wartość energetyczna (kcal) 170 344 Wartość energetyczna (kJ) 717 1454 Składniki
mąka makaronowa pełnoziarnista pszenna. pszenna orkiszowa (12%)