Reklama
Tagi

Lisner Premium Łosoś norweski wędzony plastrowany 90 g - oferty i gazetki promocyjne

Dodaj frazę "Lisner Premium Łosoś norweski wędzony plastrowany 90 g" do ulubionych, a otrzymasz powiadomienia o nowych ofertach
Solony na sucho Proces solenia na sucho to tradycyjna metoda uszlachetnienia smaku ryby, znacznie poprawiająca strukturę mięsa i wzbogacająca o dodatkowe walory smakowe.

Obecnie nie posiadamy produktów i gazetek z tagiem "Lisner Premium Łosoś norweski wędzony plastrowany 90 g". Sprawdź podobne oferty:

Lisner Premium Łosoś norweski wędzony plastrowany 90 g - gazetki promocyjne

Brak wyników

Informacje o produkcie

  1. Pozostałe informacje o wartościach odżywczych

    Możliwe naturalne odchylenia.

    Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Kwasy tłuszczowe Omega 3 (g)1,79
    Sól (g)2,9
    Białko (g)20
    w tym cukry (g)0,5
    Węglowodany (g)0,5
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)1,7
    Tłuszcz (g)11
    Wartość energetyczna (kcal)179
    Wartość energetyczna (kJ)747

    Składniki

    • *Wyhodowane w Norwegii
    • sól
    • 97 % łosoś atlantycki (Salmo salar)*
  2. Zalecenia dotyczące użytkowania i przechowywania

    Gotowe do spożycia

    Przygotowanie i stosowanie

    Po otwarciu - produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia.

    Przepisy

    Sałatka ze szparagami i łososiem Składniki: - 100 g łososia Lisner - 7 szparagów marynowanych białych - 7 szparagów marynowanych zielonych - 3 jajka Sos: - 4 łyżki jogurtu naturalnego - 2 łyżki majonezu - ½ cytryny - ½ pęczka koperku - pieprz, sól do smaku Przygotowanie: szparagi kroimy na 3 równe części, jajka gotujemy na twardo i kroimy w ósemki. Plasterki łososia rwiemy na mniejsze kawałki. Następnie przygotowujemy sos. Mieszamy jogurt z majonezem, do tego dodajemy wyciśnięty sok z cytryny i posiekany koperek. Wszystko delikatnie mieszamy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, a na koniec polewamy sosem. Roladki z łososia Składniki: - 100 g łososia Lisner - kilka liści świeżego szpinaku - 100 g półtłustego sera śmietankowego - 60 g jogurtu naturalnego - 1 cytryna - ½ pęczka koperku - odrobina pieprzu i cukru do smaku Przygotowanie: do sera dodajemy sok z cytryny, jogurt oraz posiekany koperek. Masę mieszamy i doprawiamy pieprzem i cukrem. Łososia kroimy na plasterki, nakładamy na nie liście świeżego szpinaku i łyżeczkę masy twarożkowej, a następnie zawijamy w rulonik.

    Warunki przechowywania

    • Maks. temp. °C - 7
    • Min. temp. °C - 2

    Przechowywanie

    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +7°C. Produkt rozmrożony. Nie zamrażać powtórnie.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Schładzać
  3. contact_address

    ul. Strzeszyńska 38/42, 60-479 Poznań, Polska

    Pozostałe informacje

    Masa netto: 100 g (90 g + 10 g gratis)

    Oświadczenia żywieniowe

    Źródło kwasów tłuszczowych omega-3

    Opis produktu

    Solony na sucho Proces solenia na sucho to tradycyjna metoda uszlachetnienia smaku ryby, znacznie poprawiająca strukturę mięsa i wzbogacająca o dodatkowe walory smakowe.

    Kontakt

    Lisner Poznań sp. z o.o. sp.k.

  4. Zalecenia dla alergików

    • Ryba - Zawiera
  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Łosoś norweski, solony, wędzony na zimno, plastrowany, rozmrożony.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Lisner

    Cechy

    • źródło kwasów tłuszczowych omega-3
    • wędzony naturalnym dymem jesionowym
    • solony na sucho
    • gratis 10 %

    Marka

    Lisner

Lisner Premium Łosoś norweski wędzony plastrowany 90 g - artykuły

Brak wyników
Reklama