Tagi
Kotányi Sól Kala Namak drobnoziarnista 20 g - oferty i gazetki promocyjne
Kala Namak (czarna sól) posiada wyjątkowy zapach, podobny do zapachu kurzych jaj. Idealny dla wegan, ponieważ sól nadaje daniom specyficzny smak. Bardzo popularna w kuchni indyjskiej dla mieszanek Massala. Nadaje się do przyprawiania sosów, Chutney'e, Chaats'y i lubianych w Indiach Raita oraz sałatek owocowych. Może być używany jako przyprawa chłodząca (vata) do kuchni ajurwedyjskiej. Dzięki specjalnemu procesowi przygotowania sól Kala Namak mieni się odcieniami czerni. Do przygotowania tej soli wykorzystuje się ziarna Harad (owoce drzewa Terminalia chebula), które zostają dodane do jej warzenia. Przybiera ona wtedy czarną mieniącą się barwę i smak dodanych warzyw strączkowych.
Obecnie nie posiadamy produktów i gazetek z tagiem "Kotányi Sól Kala Namak drobnoziarnista 20 g". Sprawdź podobne oferty:
Informacje o produkcie
Informacje o alergenach
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jajka, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.
Składniki
- zawiera siarczyny
- nasiona harad
- sól kuchenna niejodowana