Tagi

Kotányi Sól Kala Namak drobnoziarnista 20 g - oferty i gazetki promocyjne

Dodaj frazę "Kotányi Sól Kala Namak drobnoziarnista 20 g" do ulubionych, a otrzymasz powiadomienia o nowych ofertach
Kala Namak (czarna sól) posiada wyjątkowy zapach, podobny do zapachu kurzych jaj. Idealny dla wegan, ponieważ sól nadaje daniom specyficzny smak. Bardzo popularna w kuchni indyjskiej dla mieszanek Massala. Nadaje się do przyprawiania sosów, Chutney'e, Chaats'y i lubianych w Indiach Raita oraz sałatek owocowych. Może być używany jako przyprawa chłodząca (vata) do kuchni ajurwedyjskiej. Dzięki specjalnemu procesowi przygotowania sól Kala Namak mieni się odcieniami czerni. Do przygotowania tej soli wykorzystuje się ziarna Harad (owoce drzewa Terminalia chebula), które zostają dodane do jej warzenia. Przybiera ona wtedy czarną mieniącą się barwę i smak dodanych warzyw strączkowych.

Obecnie nie posiadamy produktów i gazetek z tagiem "Kotányi Sól Kala Namak drobnoziarnista 20 g". Sprawdź podobne oferty:

Reklama

Kotányi Sól Kala Namak drobnoziarnista 20 g - gazetki promocyjne

Brak wyników

Informacje o produkcie

  1. Informacje o alergenach

    Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jajka, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.

    Składniki

    • zawiera siarczyny
    • nasiona harad
    • sól kuchenna niejodowana
  2. Przepisy

    Chleb pita z jajecznicą z tofu Porcja dla 4 osób: Chleb Pita: 250 g mąki orkiszowej, ½ opakowania suszonych drożdży, 1 łyżeczka soli, 150 ml letniej wody, Jajecznica: 400 g tofu, 2 cebule, ½ czerwonej papryki, 3 łyżki oleju słonecznikowego, ½ łyżeczki kurkumy w proszku, ¼ łyżeczki imbiru w proszku, ¼ łyżeczki papryki w proszku, 1 łyżeczka pietruszki, 8 łyżek jogurtu sojowego naturalny, 1 łyżeczka soli kala namak, 1 szt. awokado, 1 garść sałaty Przyrządzenie: Przełóż przesianą mąkę do miski, dodaj drożdże i sól. Następnie dodaj wodę, masę wymieszaj do gładkiego ciasta, około 5 minut. Przykryj i pozwól rosnąć w ciepłym miejscu przez 30 minut. Następnie wyrabiaj ciasto i uformuj małe kulki. Połóż na blasze do pieczenia z papierem do pieczenia i odczekaj 30 minut. Rozwałkuj kulki ciasta (na posypanej mąką powierzchni) na owalne placki o grubości od 3 do 4 mm. Piecz w 220°C przez 7-8 minut uzyskując złotobrązową barwę. Natychmiast po wyjęciu chlebki pita przykryj czystym ręcznikiem kuchennym i trochę obciąż. Po kilku minutach można je rozkroić, pozostawiając wewnętrzną kieszeń. Jajecznica: Drobno pokrój tofu i rozłóż na patelni. Cebulę drobno posiekaj i pokrój paprykę, podsmaż razem na patelni. Dodaj przyprawy. Dodaj jogurt sojowy i podgrzewaj przez kilka minut. Włóż gotową jajecznicę do otwartego chleba pita i ułóż plasterki awokado i liście sałaty. Wskazówka: Bardzo dobrze smakuje z wędzonym tofu, szczypiorkiem i chili. Więcej przepisów na stronie: www.kotanyi.com

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Zalecenia dla alergików

    • Soja - Może zawierać
    • Sezam - Może zawierać
    • Gorczyca - Może zawierać
    • Mleko - Może zawierać
    • Jaja - Może zawierać
    • Zboża zawierające gluten - Może zawierać
    • Seler - Może zawierać
  4. O marce

    Kotányi Jakość Premium Jakość poparta doświadczeniem. Tradycja od 1881 roku. Wszystko zaczęło się w 1881 r. od Janosa Kotányi i papryki. Wkrótce dołączyły inne drogocenne przyprawy i zioła z całego świata. Dziś, tak samo jak przed laty, są naszą największą pasją. Dlatego używamy wyłącznie najlepszych składników, aby uzyskać niepowtarzalny aromat Kotányi. Dla 100% naturalnego smaku i bogatego aromatu.

    Opis produktu

    Kala Namak (czarna sól) posiada wyjątkowy zapach, podobny do zapachu kurzych jaj. Idealny dla wegan, ponieważ sól nadaje daniom specyficzny smak. Bardzo popularna w kuchni indyjskiej dla mieszanek Massala. Nadaje się do przyprawiania sosów, Chutney'e, Chaats'y i lubianych w Indiach Raita oraz sałatek owocowych. Może być używany jako przyprawa chłodząca (vata) do kuchni ajurwedyjskiej. Dzięki specjalnemu procesowi przygotowania sól Kala Namak mieni się odcieniami czerni. Do przygotowania tej soli wykorzystuje się ziarna Harad (owoce drzewa Terminalia chebula), które zostają dodane do jej warzenia. Przybiera ona wtedy czarną mieniącą się barwę i smak dodanych warzyw strączkowych.

    Kontakt

    Kotányi Polonia Sp. z o.o.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Sól stołowa niejodowana (sól specjalna).

    Marka standaryzowana

    • Marka - Kotányi

    Cechy

    • opakowanie zachowujące aromat
    • łatwe otwieranie
    • wyjątkowy aromat
    • indyjska tradycja
    • 100% naturalny smak!

    Marka

    Kotányi

Kotányi Sól Kala Namak drobnoziarnista 20 g - artykuły

Brak wyników
Reklama