Tagi
HiPP Junior Combiotik 5 Produkt na bazie mleka dla przedszkolaka 550 g - oferty i gazetki promocyjne
HiPP Junior Combiotik z unikalnym połączeniem:
Galaktooligosacharydy (GOS) z ekologicznej laktozy. Laktoza stanowi główne źródło węglowodanów w pokarmie kobiecym. Dlatego GOS również naturalnie występuje w mleku matki.
Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (L. fermentum) pierwotnie pozyskane z mleka matki. Pokarm kobiecy zawiera bardzo różnorodne kultury bakterii - ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety.
Metafolin³ - źródło folianów na wzór mleka mamy
Wapń: wspiera rozwój kości
Witamina D: przyczynia się do prawidłowego rozwoju kości i zębów
Witamina C, żelazo: wspomagają układ odpornościowy
Jod: wspiera prawidłowy rozwój poznawczy
Inspirowane naturą, opracowane naukowo
Najwyższa jakość HiPP - zgodnie z rygorystycznymi standardami jakości HiPP oraz wymaganiami prawnymi, do produkcji HiPP 5 Junior Combiotik używamy wyłącznie surowo kontrolowanych składników. Szczegółowe kontrole jakości, towarzyszące wszystkim etapom procesu wytwarzania HiPP Junior Combiotik, mają na celu zagwarantowanie bezpieczeństwa Tobie i Twojemu dziecku.
Zastosowanie
HiPP 5 Junior Combiotik dla dzieci powyżej 2,5 roku jest idealne jako posiłek na śniadanie - np. z Musli wielozbożowym HiPP BIO, jako kolacja lub po prostu między głównymi posiłkami.
³ Metafolin jest zarejestrowany znakiem towarowym firmy Merck KGaA, Darmstadt, Niemcy
Informacje o produkcie
nutrient_source
- Źródło składników odżywczych 1 - Sól
Pozostałe informacje o wartościach odżywczych
Powyższe wartości mogą podlegać niewielkim wahaniom, typowym dla produktów wytworzonych z naturalnych surowców. 100 ml produktu gotowego do spożycia = 10,7 g HiPP 5 Junior Combiotik + 90 ml wody, 1 płaska miarka = ok. 3,6 g HiPP 5 Junior Combiotik
Wartości odżywcze
(% RWS*) Wartość odżywcza w 100 ml produktu gotowego do spożycia** galaktooligosacharydy (GOS) 0,7 g laktoza 4,8 g kwas dokozaheksaenowy (DHA) 7,7 mg kwas alfa-linolenowy (Omega-3) 40 mg kwas linolowy (Omega-6) 310 mg biotyna 8 % 3,8 µg Witamina B₁₂ 15 % 0,38 µg kwas foliowy 8 % 15,0 µg ryboflawina 13 % 0,18 mg witamina C 10 % 7,7 mg witamina D 58 % 2,9 µg witamina A 8 % 60 µg jod 9 % 14 µg cynk 8 % 0,75 mg żelazo 9 % 1,2 mg fosfor 9 % 61 mg wapń 15 % 120 mg potas 8 % 155 mg sól¹ <0,05 g białko 1,0 g błonnik 0,7 g - cukry 5,0 g węglowodany w tym: 5,0 g - kwasy tłuszczowe wielonienasycone 0,4 g - kwasy tłuszczowe jednonienasycone 1,4 g - kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g tłuszcz w tym 2,9 g wartość energetyczna 212 kJ / 51 kcal 100 ml produktu gotowego do spożycia = 10,7 g HiPP 5 Junior Combiotik + 90 ml wody, 1 płaska miarka = ok. 3,6 g HiPP 5 Junior Combiotik Powyższe wartości mogą podlegać niewielkim wahaniom, typowym dla produktów wytworzonych z naturalnych surowców. ¹zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu *Referencyjna Wartość Spożycia Inne Informacje o alergenach
Produkt bezglutenowy
Składniki
- *olej palmowy ze zrównoważonych upraw, certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne
- ²L-metylofolian wapnia = Metafolin
- ¹Limosilactobacillus fermentum CECT5716
- witamina B₁₂
- witamina D
- L-metylofolian wapnia²
- witamina A
- witamina B₂
- naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (Limosilactobacillus fermentum hereditum³)
- biotyna
- jodan potasu
- siarczan żelaza (II)
- witamina C
- siarczan cynku
- olej rybi
- sole wapniowe kwasu ortofosforowego
- sole wapniowe kwasu cytrynowego
- cytrynian potasu
- galaktooligosacharydy z laktozy
- oleje roślinne (palmowy*, rzepakowy, słonecznikowy)
- laktoza
- odtłuszczone mleko