Tagi

Gellwe Ciasto i krem do karpatki mieszanka do wypieku 340 g - oferty i gazetki promocyjne

Dodaj frazę "Gellwe Ciasto i krem do karpatki mieszanka do wypieku 340 g" do ulubionych, a otrzymasz powiadomienia o nowych ofertach
Reklama

Gellwe Ciasto i krem do karpatki mieszanka do wypieku 340 g - gazetki promocyjne

Świąteczne slodkości i nie tylko! - DinoDino
-

Gazetka Dino

Informacje o produkcie

  1. Pozostałe informacje o wartościach odżywczych

    Ciasto można podzielić na 30 porcji. 1 porcja = ok. 34 g.

    Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

    W porcji po przygotowaniu (ok. 34 g):
    Wartość energetyczna411 kJ / 98 kcal / 5.00%
    W 100 g po przygotowaniu: 1207 kJ / 289 kcal
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

    Obliczona wartość odżywcza

    Wartość odżywcza po przygotowaniu: w 1 porcji (ok. 34 g)Wartość odżywcza po przygotowaniu: w 100 g
    Sól (g)0,110,31
    Białko (g)25,8
    w tym cukry (g)3,711
    Węglowodany (g)9,227
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)1,44,1
    Tłuszcz (g)5,817
    Wartość energetyczna (kcal)98289
    Wartość energetyczna (kJ)4111207

    Informacje o alergenach

    Może zawierać soję i mleko.

    Składniki

    • barwniki: kurkumina, karoteny
    • aromaty
    • proszek do pieczenia (substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany)
    • skrobie
    • cukier
    • mąka pszenna
  2. Przepisy

    Przygotuj: Do ciasta: - 4 jajka, - 125 g masła lub margaryny, - 250 ml wody (około 1 szklanka). Do kremu: - 500 ml mleka, - 100 g miękkiego masła lub margaryny. Forma do pieczenia: 25 cm x 36 cm 1. Przygotuj ciasto Zagotuj wodę z tłuszczem, wsyp mieszankę do wypieku ciasta i energicznie mieszaj do momentu, gdy ciasto będzie miało jednolitą konsystencję. Następnie ostudź, wbij jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 min. Otrzymaną masę podziel na dwie części. Każdą z nich rozprowadź przy pomocy łyżki cienką warstwą na wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formie 25 x 36 cm. Ciasto włóż do piekarnika nagrzanego do temp. 210°C góra-dół (bez termoobiegu) i piecz ok. 25 min. Następnie obniż temperaturę do 150°C i piecz ok. 15 min. Drugą część ciasta upiecz tak samo. 2. Przygotuj krem Z 500 ml mleka odlej szklankę i wymieszaj w niej zawartość opakowania. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozrobiony proszek i energicznie mieszaj, aby nie powstały grudki. Gotuj przez chwilę do momentu zgęstnienia. Całość pozostaw do wystudzenia, mieszaj od czasu do czasu. Zimny krem dodawaj stopniowo do roztartego, miękkiego masła lub margaryny cały czas miksując, aż do momentu otrzymania jednolitej masy. 3. Przełóż ciasto kremem i gotowe Gdy ciasto wystygnie, rozsmaruj na jednej części wcześniej przygotowany krem i przykryj drugą częścią ciasta. Gotową Karpatkę możesz posypać cukrem pudrem. Pomysł na: Ptysie Przygotuj ciasto według powyższego przepisu używając 140 ml wody (ok. 2/3 szklanki), 100 g masła lub margaryny i 4 jajek. Ciasto nakładaj porcjami w równych odstępach na posmarowaną tłuszczem i posypaną mąką lub wyłożoną papierem do pieczenia formę. Upieczone i wystudzone ciastka przekrój i napełnij kremem przygotowanym według przepisu podanego na opakowaniu. Ptysie możesz udekorować polewą czekoladową wg uznania. Słodkiego dnia :)

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Zalecenia dla alergików

    • Pszenica - Zawiera
    • Soja - Może zawierać
    • Mleko - Może zawierać
  4. Dodatkowe informacje

    Więcej inspiracji znajdziesz na: www.gellwe.pl

    O marce

    Gellwe - naturalnie pyszne Smacznego życzy polska marka Gellwe Gellwe tradycja od 1985 Zapraszamy do Domowej Kawiarenki Gellwe, w której opracowujemy i testujemy wyjątkowe receptury, żebyś mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 35 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do tworzenia.

    Kontakt

    FoodCare Sp. z o.o.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Mieszanka do domowego wypieku ciasta i przygotowania kremu.

    Zawartość opakowania

    • 200 g mieszanki do sporządzenia kremu
    • 140 g mieszanki do przygotowania ciasta
    • Opakowanie zawiera:

    Marka standaryzowana

    • Marka - Gellwe

    Cechy

    • bez syropu glukozowego
    • bez oleju palmowego
    • oryginalny smak

    Marka

    Gellwe

Gellwe Ciasto i krem do karpatki mieszanka do wypieku 340 g - artykuły

Brak wyników
Reklama