Reklama
Tagi

Dr. Oetker Polewa do gotowania słony karmel z solą morską 76 g - oferty i gazetki promocyjne

Dodaj frazę "Dr. Oetker Polewa do gotowania słony karmel z solą morską 76 g" do ulubionych, a otrzymasz powiadomienia o nowych ofertach
Baw się i dekoruj z fantazją swoje wypieki pyszną polewą Dr. Oetkera.

Obecnie nie posiadamy produktów i gazetek z tagiem "Dr. Oetker Polewa do gotowania słony karmel z solą morską 76 g". Sprawdź podobne oferty:

Dr. Oetker Polewa do gotowania słony karmel z solą morską 76 g - gazetki promocyjne

Brak wyników

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0,81
    Białko (g)2,3
    w tym cukry (g)38
    Węglowodany (g)42
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)24
    Tłuszcz (g)37
    Wartość energetyczna (kcal)507
    Wartość energetyczna (kJ)2110

    Informacje o alergenach

    Możliwa obecność GLUTENU.

    Składniki

    • aromaty
    • 1,7 % sól morska
    • 2,1 % cukier karmelizowany
    • żelatyna
    • MLEKO pełne w proszku
    • skrobia
    • cukier
  2. Przygotowanie i stosowanie

    Sposób przygotowania 1. W rondelku na małym ogniu rozpuść 75 g masła z 2 łyżkami mleka. Mieszaj łyżką do momentu rozpuszczenia się masła. 2. Odstaw rondelek z palnika, wsyp zawartość opakowania z polewą i energicznie wymieszaj do połączenia się składników. Cały czas mieszając, aby nie doprowadzić do przypalenia polewy, podgrzewaj na małym ogniu do momentu zagotowania i uzyskania gładkiej konsystencji. 3. Gotową polewą udekoruj wierzch ciasta, rozsmaruj ją łyżeczką w celu zlikwidowania pęcherzyków powietrza. Pozostaw do zastygnięcia. Wskazówki - Jedno opakowanie polewy wystarczy na pokrycie ciasta o średnicy 24 cm lub ok. 15 babeczek. - Małe powierzchnie (np. babeczki) dekorować niewielkimi porcjami, rozsmarowując polewę łyżeczką. - Polewa na ciasto powinna być wylana jeszcze ciepła. Dzięki temu łatwo będzie ją rozprowadzić na jego wierzchu. - Aby polewa zgęstniała szybciej, ciasto można odstawić w chłodne miejsce.

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Zalecenia dla alergików

    • Mleko - Zawiera
    • Zboża zawierające gluten - Może zawierać
  4. O producencie

    Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

    Opis produktu

    Baw się i dekoruj z fantazją swoje wypieki pyszną polewą Dr. Oetkera.

    Kontakt

    Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Mieszanka w proszku do przygotowania polewy słony karmel z solą morską.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Dr. Oetker

    Cechy

    • miękka jak krówka
    • dodaj tylko: mleko, masło

    Marka

    Dr. Oetker

Dr. Oetker Polewa do gotowania słony karmel z solą morską 76 g - artykuły

Brak wyników
Reklama