Tagi

Diamant Dark Muscovado Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g - oferty i gazetki promocyjne

Dodaj frazę "Diamant Dark Muscovado Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g" do ulubionych, a otrzymasz powiadomienia o nowych ofertach
Cukier trzcinowy Diamant Dark Muscovado jest doskonały do pieczenia ciemnych ciast i pierników. Wyśmienity do przygotowywania sosów czekoladowych i toffi, egzotycznych marynat oraz dań słodko-kwaśnych.

Obecnie nie posiadamy produktów i gazetek z tagiem "Diamant Dark Muscovado Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g". Sprawdź podobne oferty:

Reklama

Diamant Dark Muscovado Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g - gazetki promocyjne

Brak wyników

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Tłuszcz (g)0
    Węglowodany (g)95
    Białko (g)0
    Wartość energetyczna (kcal)380
    Wartość energetyczna (kJ)1615
  2. Przepisy

    Glazurowane nóżki kurczaka Składniki: 4 łyżki Cukru Trzcinowego Diamant Dark Muscovado, 8 podudzi z kurczaka, 1 łyżka musztardy francuskiej, 2 pomarańcze, 1 łyżka sosu sojowego, olej do smażenia, pieprz, sól. Na kurczaku wykonać poprzeczne nacięcia. Dzięki temu szybciej się upieką i lepiej zamarynują. Cukier, musztardę, sok wyciśnięty z jednej pomarańczy dokładnie wymieszać aż cukier się rozpuści. Tak przygotowaną marynatą polać mięso, wymieszać i odstawić do lodówki - najlepiej na noc, a minimum na godzinę - do zamarynowania. Na patelni rozgrzać olej. Nóżki z kurczaka wyjąc z marynaty i obsmażyć z każdej strony. Zalać marynatą i dusić na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie. Gdy marynata odparuje uzupełnić niewielką ilością wody. Mięso doprawić do smaku solą i pieprzem. Druga pomarańczę obrać i wyciąć fileciki omijając błony. Dodać pod koniec duszenia tak, aby się tylko podgrzały i nie rozpadły. Mięso podawać polane sosem oraz ciepłymi kawałkami pomarańczy.

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Dodatkowe informacje

    Sprawdzone przepisy na: www.diamant.pl Dołącz do nas www.facebook.com/diamantowa.kuchnia Uwaga: W kartoniku dla Państwa wygody umieściliśmy woreczek strunowy. Jego szczelne zamknięcie chroni cukier przed wilgocią, zanieczyszczeniem i wysypywaniem się.

    Opis produktu

    Cukier trzcinowy Diamant Dark Muscovado jest doskonały do pieczenia ciemnych ciast i pierników. Wyśmienity do przygotowywania sosów czekoladowych i toffi, egzotycznych marynat oraz dań słodko-kwaśnych.

  4. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Cukier trzcinowy nierafinowany

    Marka standaryzowana

    • Marka - Diamant

    Marka

    Diamant

Diamant Dark Muscovado Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g - artykuły

Brak wyników
Reklama