Reklama
Tagi

Bonduelle Zupa-krem kalafiorowa 400 g - oferty i gazetki promocyjne

Dodaj frazę "Bonduelle Zupa-krem kalafiorowa 400 g" do ulubionych, a otrzymasz powiadomienia o nowych ofertach

Bonduelle Zupa-krem kalafiorowa 400 g - gazetki promocyjne

Brak wyników

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0,11
    Białko (g)1,4
    Błonnik (g)2,5
    w tym cukry (g)2
    Węglowodany (g)2,9
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,1
    Tłuszcz (g)0,2
    Wartość energetyczna (kcal)24
    Wartość energetyczna (kJ)101

    Składniki

    • por w plastrach (4%)
    • seler w kostce (5%)
    • pietruszka w kostce (6%)
    • marchew w kostce (15%)
    • kalafior (70%)
  2. Przepisy

    Zupa kalafiorowa z curry Składniki: bulion warzywny 0,5 l, opakowanie "Zupa-krem kalafiorowa" Bonduelle, 1 łyżka świeżego, startego imbiru, 2 ząbki czosnku, 0,5 łyżki kurkumy, 1-3 pasty curry lub przyprawy curry, puszka mleczka kokosowego, sól, pieprz, 1 łyżka oliwy. Przygotowane: 1. Gotujemy bulion warzywny 2. Na łyżce oliwy przez minutę podsmażamy w garnku czosnek, imbir, kurkumę oraz pastę lub przyprawę curry 3. Dodajemy bulion do przypraw 4. Do gotującego się bulionu z przyprawami dodajemy warzywa z opakowania i gotujemy kilka minut 5. Zupę miksujemy dodając powoli mleczko kokosowe do smaku 6. Doprawiamy wg uznania solą i pieprzem 7. Zupę można udekorować szczypiorkiem, wiórkami kokosowymi lub grzankami Zupa kalafiorowa z kurczakiem Składniki: bulion warzywny - 0,7 l, opakowanie "Zupa-krem kalafiorowa" Bonduelle, 0,5 opakowania śmietany 30%, pierś z kurczaka podwójna, sok z 0,5 cytryny, drobny makaron, sól, pieprz. Przygotowanie: 1. Gotujemy bulion warzywny 2. Do gotującego się bulionu wrzucamy warzywa z opakowania i gotujemy kilka minut. 3. Kurczaka gotujemy w osolonej wodzie. Ugotowanego rwiemy na mniejsze kawałki 4. W międzyczasie gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu 5. Do bulionu z warzywami dodajemy kurczaka, sok z cytryny oraz sól i pieprz. Gotujemy kilka minut, po czym dodajemy śmietanę 6. Zupę podajemy z makaronem i posiekanym szczypiorkiem lub natką pietruszki

    Przechowywanie

    Chronić przed rozmrożeniem! Produkt rozmrożony nie nadaje się do powtórnego zamrożenia! Sposób przechowywania pod warunkiem nieprzerwania łańcucha chłodniczego: w temperaturze 0° - +3°C: 24 godziny; w temperaturze -18°C najlepiej spożyć przed końcem: data wydrukowana na opakowaniu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Zamrażać
  3. Dodatkowe informacje

    Znajdź więcej pomysłów na obiad na www.warzywneinspiracje.pl

    Logotypy stron trzecich

    • Wstęga Möbiusa
    • Green Dot

    Oświadczenia żywieniowe

    wysoka zawartość błonnika

    O marce

    Ciesz się smakiem i jakością warzyw Bonduelle w zupie, którą przygotujesz tak jak lubisz! Spróbuj w postaci zupy z kawałkami warzyw lub w zupie-krem. Spróbuj także Bonduelle Zupa-krem dyniowa

    Kontakt

    Bonduelle Polska S.A.

  4. Zalecenia dla alergików

    • Seler - Zawiera
  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Mieszanka warzyw. Produkt głęboko mrożony: Zupa-krem kalafiorowa.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Bonduelle

    Cechy

    • wysoka zawartość błonnika
    • 3 minuty i gotowe
    • porcja zupy dla 4 osób, porcja kremu dla 3 osób
    • możesz zmiksować na krem

    Marka

    Bonduelle

Bonduelle Zupa-krem kalafiorowa 400 g - artykuły

Brak wyników
Reklama