Tagi

Bio Qlinar Mąka łubinowa 500 g - oferty i gazetki promocyjne

Dodaj frazę "Bio Qlinar Mąka łubinowa 500 g" do ulubionych, a otrzymasz powiadomienia o nowych ofertach
Zastosowanie: może służyć jako substytut do przygotowania gofrów, ciastek i deserów. W chlebie, jako zastępnik do 15 % mąk zbożowych Produkt odpowiedni dla wegan.

Obecnie nie posiadamy produktów i gazetek z tagiem "Bio Qlinar Mąka łubinowa 500 g". Sprawdź podobne oferty:

Reklama

Bio Qlinar Mąka łubinowa 500 g - gazetki promocyjne

Brak wyników

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0,08
    Białko (g)34
    Błonnik (g)20
    w tym cukry (g)3,5
    Węglowodany (g)13
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)1,9
    Tłuszcz (g)7
    Wartość energetyczna (kcal)288
    Wartość energetyczna (kJ)1209

    Informacje o alergenach

    Informacje o alergenach: może zawierać owies.

    Składniki

    nasiona łubinu słodkiego ekologicznego, tostowane, mikronizowane

  2. Przepisy

    Chleb podróżnika Składniki: - 400 g mąki lnianej pełnotłustej bioQlinar - 50 g mąki łubinowej bioQlinar - 20 g błonnika gryczanego bioQlinar - 350 g wody - 10 g soli Gdy wybierasz się na wakacje, na wędrówkę, pod namiot, na żagle lub kamperem „krakersy" będą doskonałym dodatkiem do Twoich dań. Rozgotowane w mleku z dodatkiem bakalii i owoców dadzą pożywne śniadanie, pokruszone i wrzucone do zupy - zagęszczą ją. Sposób wykonania: 1. Suche składniki umieść w spore misce i wymieszaj. 2. Zalej wodą i ugnieć ciasto. Powinno być kleiste, ale niezbyt rzadkie. Jeżeli wyjdzie zbyt twarde, dolej jeszcze nieco wody. 3. Ugnieć ciasto w plastyczną kulę, przez chwilę wyrabiaj. Rozwałkuj je na placek grubości 12 mm. Pokrój go na prostokątne krakersy, a w każdym zrób nakłucie widelcem. 4. Wyłóż blachę papierem do pieczenia. Rozłóż na niej krakersy i piecz po 20 minut z każdej strony w temperaturze 200°C. Jeżeli dalej są miękkie, obniż temperaturę do 60°C i piecz przez kolejne 40 minut.

    Przechowywanie

    Przechowywać trwałości jest jednocześnie nur w suchym i chłodnym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Zalecenia dla alergików

    • Owies - Może zawierać
    • Łubin - Zawiera

    Informacje dot. stylu życia

    • Produkt odpowiedni dla wegan
    • Organiczne
  4. Dodatkowe informacje

    Przepisy kulinarne z mąką z gorczycy znajdziesz na stronie www.bioQlinar.pl

    Pozostałe informacje

    Unijne logo rolnictwa ekologicznego - PL-EKO-04, Rolnictwo UE

    Opis produktu

    Zastosowanie: może służyć jako substytut do przygotowania gofrów, ciastek i deserów. W chlebie, jako zastępnik do 15 % mąk zbożowych Produkt odpowiedni dla wegan.

    Logotypy stron trzecich

    Unijne logo rolnictwa ekologicznego

    Kontakt

    AG Feeding Sp. z o. o.

  5. Marka standaryzowana

    • Marka - Bio Qlinar

    Cechy

    100 % bio

    Marka

    Bio Qlinar

Bio Qlinar Mąka łubinowa 500 g - artykuły

Brak wyników
Reklama