Tagi
BelVita Breakfast Ciastka zbożowe z musli 300 g (6 x 50 g) - oferty i gazetki promocyjne
Spożywaj w ramach zróżnicowanej i zbilansowanej diety oraz zdrowego stylu życia. By dobrze zacząć dzień, spróbuj zbilansowanego śniadania z ciastkami belVita, 4 ciastka belVita + produkt mleczny + porcja owoców + ciepły napój. Pełne ziarno 5 zbóż.
Obecnie nie posiadamy produktów i gazetek z tagiem "belVita Breakfast Ciastka zbożowe z musli 300 g (6 x 50 g)". Sprawdź podobne oferty:
Informacje o produkcie
reference_intake_statement
- Reference Intake Statement - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) Referencyjne wartości spożycia.
Pozostałe informacje o wartościach odżywczych
100 g produktu zawiera co najmniej 15 g skrobi wolno trawionej.
Obliczona wartość odżywcza
Wartość odżywcza 1 ciastko (12,5 g) na 100g Magnez (mg) 18 144 Żelazo (mg) 0,6 4,8 Wapń (mg) 41 325 Sól (g) 0,04 0,31 Białko (g) 0,9 7,4 Błonnik (g) 0,6 4,9 w tym skrobia (g) 5 40 w tym cukry (g) 3,2 26 Węglowodany (g) 8,4 67 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,2 1,4 Tłuszcz (g) 1,9 15 Wartość energetyczna (kcal) 55 442 Wartość energetyczna (kJ) 232 1856 Informacje o alergenach
Może zawierać jaja, orzechy.
Składniki
- odtłuszczone mleko w proszku
- aromat
- sól
- emulgatory (lecytyna sojowa, E 472e)
- substancje spulchniające (węglany amonu, węglany sodu)
- składniki mineralne (węglan wapnia, węglan magnezu, żelazo elementarne)
- kandyzowana skórka pomarańczowa [skórka pomarańczowa 1 %, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat]
- olej rzepakowy
- cukier
- musli 33,3 % [zboża pełnoziarniste 24 % (płatki owsiane 11,1 %, płatki pszenne 9,9 %, mąka pełnoziarnista z pszenicy orkisz 1 %, płatki jęczmienne 1 %, płatki żytnie 1 %), rodzynki 7 %, suszone kawałki owoców 2,3 % (syrop fruktozowo-glukozowy, syrop glukozowy, zagęszczone soki i przeciery (jabłkowy, brzoskwiniowy, morelowy, pomarańczowy), cukier, błonnik pszenny, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), olej palmowy, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja żelująca (pektyny), aromat, przeciwutleniacz (kwas askorbinowy), olej słonecznikowy)]
- mąka pszenna 36 %