395

Gellwe Piernik mieszanka do domowego wypieku 375 g

Reklama

Informacje o produkcie

  1. Pozostałe informacje o wartościach odżywczych

    Ciasto można podzielić na 15 porcji po ok. 43 g.

    Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

    W porcji po przygotowaniu (ok. 43 g):
    Wartość energetyczna779 kJ / 187 kcal / 9.00%
    w 100 g po przygotowaniu: 1812 kJ/ 434 kcal
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

    Obliczona wartość odżywcza

    Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w porcji (ok. 43 g)Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 100 g
    Sól (g)0,320,74
    Białko (g)2,86,5
    w tym cukry (g)7,417,3
    Węglowodany (g)1841,9
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)12,3
    Tłuszcz (g)11,226,1
    Wartość energetyczna (kcal)187434
    Wartość energetyczna (kJ)7791812

    Informacje o alergenach

    Może zawierać soję i mleko.

    Składniki

    • aromat
    • 1,1 % przyprawy
    • substancja spulchniająca: węglany sodu (soda oczyszczona)
    • kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
    • cukier
    • mąka pszenna
  2. Przepisy

    Przygotuj: - 2 jajka, - 200 ml oleju, - 100 ml mleka (10 łyżek). Forma do pieczenia 12 cm x 25 cm 1. Przygotuj ciasto Piekarnik rozgrzej do 180°C góra-dół (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jajka, olej i mleko. Całość miksuj na najwyższych obrotach około 3 min. do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. 2. Przełóż ciasto Przygotowane ciasto przełóż do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 12 x 25 cm. 3. Upiecz ciasto Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 45-50 minut. Podczas pieczenia nie otwieraj piekarnika. Pomysł na: Piernik przekładany powidłami Przygotuj piernik wg przepisu jak powyżej. Wystudzone ciasto przekrój poziomo na 3 części, posmaruj powidłami lub marmoladą, udekoruj polewą czekoladową i posyp orzechami. Słodkiego dnia :)

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Dodatki

    • Barwniki - Nie zawiera

    Zalecenia dla alergików

    • Pszenica - Zawiera
    • Soja - Może zawierać
    • Mleko - Może zawierać
  4. Dodatkowe informacje

    Więcej inspiracji znajdziesz na: www.gellwe.pl

    O marce

    Gellwe - naturalnie pyszne Smacznego życzy polska marka Gellwe Gellwe tradycja od 1985 Zapraszamy do Domowej Kawiarenki Gellwe, w której opracowujemy i testujemy wyjątkowe receptury, żebyś mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 35 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do tworzenia.

    Kontakt

    FoodCare Sp. z o.o.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Mieszanka do domowego wypieku ciasta.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Gellwe

    Cechy

    • bez syropu glukozowego
    • bez oleju palmowego
    • bez barwników

    Marka

    Gellwe

Reklama