Tradycyjna margaryna idealna na wiele okazji. Na jaką warto się zdecydować?
Margaryna to jeden z najbardziej popularnych produktów każdej kuchni. Dla wielu może wydawać się niezbędny.
Przy wykorzystaniu Słynnego MR Roślinnego możemy zrealizować wiele ciekawych przepisów kulinarnych, w dzisiejszym artykule przedstawimy jeden z nich.
Słynne MR Roślinne
Jednym z produktów na polskim rynku na, który warto zwrócić uwagę, jest Tradycyjna margaryna – MR Roślinne. To produkt popularny od wielu lat. Produkowane jest już od 1972 roku!
Jest to produkt, który idealnie może sprawdzić się w polskiej kuchni. Poza tym, że możemy wykorzystać je przy przyrządzaniu kanapek domowych, nie powinniśmy zapomnieć o bardziej zaawansowanych wyczynach kulinarnych. Wykorzystać możemy ją przy pieczeniu ciast oraz do duszenia i podsmażania potraw.
Słynne MR Roślinne to tradycyjna margaryna zawierająca 80% tłuszczu. Co ważne nie zawiera konserwantów i cholesterolu. Bogata jest w witaminy A, D3 i E oraz lecytynę. Głównie stworzona z oleju słonecznikowego. Zawarte w niej witaminy pozytywnie wpływają na nasze zdrowie.
Dzięki temu, że produkt posiada stałą recepturę od wielu lat, wybierany jest przez miliony Polek do dziś. Warto pamiętać o produktach bez ulepszaczy i sztucznych składników, dzięki nim nasze potrawy mogą być jeszcze smaczniejsze.
Przygotuj potrawy z SMR!
Przy wykorzystaniu MR roślinnego stworzyć możemy wiele ciekawych dań. Mogą być to np. placki ziemniaczane, kotleciki z kalafiora czy gołąbki. Jednym z ciekawszych dań są chrupiące pierożki. Poniżej prezentujemy przepis.
Przepis na chrupiące pierożki
Do przygotowania potrzebne będą 1 kg mąki pszennej, łyżeczka soli, 120 ml oleju, 400 ml gorącej wody, 500 g sera białego tłustego lub półtłustego, 500 g ziemniaków, 2 łyżeczki soli, 1/ 2 łyżeczki pieprzu, jedna cebula oraz MR Roślinne.
Jak je zrobić?
- Mąkę, sól, olej i wodę należy ze sobą wymieszać na stolnicy.
- Wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto odchodzące od ręki. Przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na 10-15 minut.
- Gotujemy ziemniaki przez około pół godziny lub do miękkości. Ugotowane rozgniatamy na gładką masę.
- Ser kruszymy widelcem i mieszamy z ziemniakami, doprawiamy solą i pieprzem.
- Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na Słynnym MR Roślinnym, dodajemy do nadzienia i mieszamy.
- Ciasto cienko wałkujemy na stolnicy, wycinamy kółka. Na środku każdego układamy łyżkę nadzienia. Rogi ciasta smarujemy wodą i zlepiamy, dociskając widelcem lub palcami.
- Pierogi gotujemy kilka minut, aż wypłyną i zrobią się miękkie. Układamy na talerzu wysmarowanym roztopionym MR Roślinnym, tak aby się nie stykały, muszą całkowicie wystygnąć.
- Rozgrzewamy dwie łyżki Słynnego MR Roślinnego na patelni i smażymy pierogi partiami, aż będą chrupiące i złociste. Takie pierogi genialnie smakują podane z podsmażoną cebulką.
Gotowe!
Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów!
Kliknij i obserwuj Ding.pl na
Włącz powiadomienia o ulubionych produktach: