Ten kefir musi zniknąć ze sprzedaży. Wykryto w nim Salmonellę!
Główny Inspektorat Sanitarny poinformował konsumentów, że w jednym z najpopularniejszych artykułów spożywczych została wykryta Salmonella. Chodzi o bardzo znany kefir. Oznacza to, że ten trefny produkt musi jak najszybciej zniknąć ze sprzedaży. Dowiedz się wszystkich szczegółów na ten temat.
Ostrzeżenie GIS. Na jaki kefir trzeba uważać?
Główny Inspektorat Sanitarny w swoim najnowszym komunikacie poinformował, że w wyniku działań urzędowych Państwowej Inspekcji Sanitarnej w kefirze od producenta OSM Łobżenica zostały wykryte pałeczki Salmonella spp. Na szczęście te groźne dla zdrowia bakterie znalazły się tylko i wyłącznie w jednej partii tego produktu.
Czym zagraża spożycie kefiru z Salmonellą? Spożycie tych bakterii może doprowadzić do poważnego zatrucia pokarmowego. W większości przypadków niezbędna byłaby wizyta w placówce medycznej i skonsultowanie stanu zdrowia z lekarzem. Dlatego komunikat
Głównego Inspektoratu Sanitarnego trzeba potraktować bardzo poważnie i zachować szczególną ostrożność.
Salmonella w popularnym kefirze. Szczegółowe dane
Poniżej wskazaliśmy wszystkie szczegółowe informacje dotyczące niebezpiecznego dla zdrowia kefiru. Dane pochodzą z oficjalnego komunikatu Głównego Inspektoratu Sanitarnego. Zapoznaj się z nimi, żeby zyskać pewność, że nie masz w lodówce produktu z Salmonellą. Zadbaj o swoje bezpieczeństwo.
Komunikat GIS - dane o szkodliwych produktach:
Nazwa produktu: Kefir 200 g, OSM Łobżenica.
Numer partii: 25.03.2023/1.
Termin przydatności do spożycia: 25.03.2023 r.
Producent: Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Łobżenicy, ul. Wyrzyska 16, 89-310 Łobżenica, weterynaryjny numer identyfikacyjny PL 30191601 WE.
Ważne - producent zaczął już proces wycofywania szkodliwej partii kefiru ze sklepów. Trefny produkt można też zwrócić i odzyskać pieniądze.
Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów!
Kliknij i obserwuj Ding.pl na
Włącz powiadomienia o ulubionych produktach: