Nowa era smaków. Sphinx i Cukiernia Sowa łączą siły w niezwykłym projekcie!

Marka Sphinx nawiązała współpracę z Cukiernią Sowa. W rezultacie desery tej renomowanej marki cukierniczej od sierpnia będą serwowane w restauracjach sieci w całej Polsce.

Kulinarny sojusz restauracji Sphinx i Cukierni Sowa
Wprowadzenie deserów marki Cukiernia Sowa do oferty gastronomicznej Sphinx, ma dostarczyć klientom wyjątkowego doświadczenia kulinarnego. Źródło: Adobe Stock
Reklama

Sphinx i Cukiernia Sowa: nowa era deserów

Mało kto, wyobraziłby sobie, że dwie odmienne marki, takie jak Sphinx i Cukiernia Sowa mogą stworzyć nierozerwalny kulinarny sojusz. Właśnie nadeszła chwila, aby przekonać się o tym osobiście!

Od sierpnia, klienci sieci Sphinx będą mieli okazję zapoznać się jak smakują wykwintne desery sygnowane przez Cukiernię Sowa. To nowy pomysł na korzystną współpracę ze "słodkimi profitami" dla gości tej popularnej sieci restauracyjnej. 

Desery z Cukierni Sowa w restauracjach Sphinx - to wyjątkowe doświadczenie kulinarne 

Jak podkreśliła w komunikacie prasowym marka Sphinx, wprowadzenie deserów marki Cukiernia Sowa do oferty gastronomicznej, jest nie tylko poszerzeniem menu, ale ma za zadanie przede wszystkim dostarczenie klientom wyjątkowego doświadczenia kulinarnego. Amatorzy serników, wszelkiego rodzaju jabłkowych specjałów, a także czekoladowych biszkoptów odnajdą dzięki nawiązanej współpracy obu firm, możliwość delektowania się smakami dotychczas niedostępnymi w ofercie restauracji Sphinx. 

- W restauracjach Sphinx duży nacisk kładziemy na jakość. Dlatego cieszy fakt, że do grona partnerów sieci dołącza renomowany partner z ugruntowaną pozycją na polskim rynku. Szczególnie że mamy ze sobą wiele wspólnego. Podobnie jak w przypadku Sphinx, Cukiernia Sowa to rodzima marka, za którą stoi wieloletnie doświadczenie. Klientom w całym kraju zapewnia najwyższą jakość – wyroby oparte na najlepszych recepturach i wysokiej klasy składnikach – zauważa Mateusz Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, do której należy Sphinx.

- Wprowadzone w ramach naszej współpracy słodkości uzupełniają szeroką ofertę deserów serwowanych w restauracjach Sphinx i bardzo dobrze sprawdzą się na rożne okazje wizyt, w tym na spotkania towarzyskie przy ciastku i filiżance kawy - dodaje Mateusz Cacek.

Sphinx rozpoczyna współpracę z Cukiernią Sowa
Cukiernia Sowa to rodzima marka, za którą stoi wieloletnie doświadczenie. Swoim klientom zapewnia najwyższą jakość. Fot. Adobe Stock

Co nowego w menu restauracji Sphinx?

Jednym z nowych deserów, który z pewnością przyciągnie uwagę wielu klientów sieci Spinx jest - jabłecznik deserowy. To nic innego, jak apetyczny mus jabłkowy z dużymi kawałkami jabłek. Wykwintne, jabłkowe nadzienie jest zawinięte w kruche ciasto.

Jeśli przyjdzie nam ochota na smaki czekoladowe po pożywnym obiedzie w sieci Spinx, to będziemy mogli zamówić m.in. Naked Cake Mini z biszkoptem. To pyszna słodka przekąska o głębokim czekoladowym smaku, przekładana nadzieniem ciasteczkowym i musem czekoladowym, która na pewno sprosta oczekiwaniom najbardziej wymagających łasuchów. Inną propozycją deserową jest sernik z wiśniami, serwowany na kakaowym spodzie z kruszonką i cukrem pudrem.

Cukiernia Sowa: synonim tradycji i jakości

Pisząc o Cukierni Sowa, nie sposób nie wspomnieć o jej ponad 75-letniej tradycji. Ta rodzinna firma, znana i ceniona w Polsce oraz za granicą, zdobyła serca wielu klientów m.in. dzięki swoim ręcznie wykonywanym wyrobom cukierniczym. Kiedy mówimy o deserach Cukierni Sowa, mówimy również o mistrzostwie, pasji oraz niezrównanej jakości.

Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów!

Kliknij i obserwuj Ding.pl na

Artykuły

Blog

Reklama