Napełnij sobie woreczek

Od 31 sierpnia w sklepie Carrefour Arkadia, w Warszawie działa Pasta Station – nowy automat do napełniania makaronem Lubella torebek papierowych, woreczków wielorazowych i opakowań własnych. Spróbuj nowej jakości!

Z automatu, z makaronami kupisz świderki, muszelki, piórka i kokardki.
Z automatu, z makaronami kupisz świderki, muszelki, piórka i kokardki. Źródło: Maspex
Reklama

Jak działa refillomat?

Proces zakupowy składa się z kilku prostych kroków. Klikając na ekran automatu wybieramy makaron, który chcemy kupić. Następnie mamy możliwość poznania jego składu, wartości odżywczych, ceny i dostępnych pojemności. Wybieramy rodzaj opakowania, którym dysponujemy. Po wyborze, maszyna automatycznie otworzy drzwiczki, za którymi znajduje się dozownik. Pod nim umieszczamy nasze opakowanie. Po zamknięciu drzwiczek, na ekranie wybieramy pojemność, którą chcemy kupić i klikamy przycisk Start

Wypełnienie opakowania trwa maksymalnie kilkanaście sekund!

Po tych czynnościach na ekranie pojawi się komunikat informujący o zakończeniu zasypywania, drzwiczki otwierają się i maszyna automatycznie drukuje etykietę ze wszystkimi niezbędnymi informacjami dotyczącymi zakupionego produktu oraz kodem kreskowym.

Po jej naklejeniu na wypełnione produktem opakowanie, możemy skierować się do kasy, aby zapłacić za produkt.

Co można kupić w refillomacie Pasta Station?

Klienci Carrefour Arkadia będą mogli kupić cztery rodzaje makaronów marki Lubella – świderki, muszelki, piórka i kokardki, każdy w trzech pojemnościach 150, 250 i 350 gramów. Automat umożliwia napełnianie zarówno torebek  papierowych, woreczków wielorazowych, jak i pojemników własnych, przyniesionych przez klientów. Należy pamiętać, że opakowanie własne powinno być czyste i dostosowane do kupowanych produktów.

Cieszymy się, że wspólnie z Grupą Maspex możemy wprowadzić kolejne nowe rozwiązanie, które pomoże naszym klientom w podejmowaniu bardziej zrównoważonych zakupów w kategorii spożywczych produktów pakowanych – komentuje Sylwester Mroczek, manager działu rozwoju formatów i konceptów handlowych w Carrefour Polska.
Pasta Station to kolejny projekt, który realizujemy w ramach ogólnopolskiego programu Carrefour “Droga do Zero Waste”, łączącego wszystkie inicjatywy naszej sieci na rzecz ograniczenia użycia plastiku. Już od kilku miesięcy zachęcamy naszych klientów kupujących produkty na wagę, takie jak np. sery, wędliny czy produkty garmażeryjne, do korzystania z opakowań wielokrotnego użytku – przypomina.

Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów!

Kliknij i obserwuj Ding.pl na

Artykuły

Blog

Reklama