Mogliście kupić jajka z salmonellą! Sprawdźcie ostrzeżenie!
W jajkach od dwóch producentów wykryto bakterie. Gis wydał oświadczenie.

Główny Inspektor sanitarny wydał ostrzeżenie dotyczące jajek. Wykryto na nich pałeczki Salmonella spp. Sprawa dotyczy jajek od dwóch producentów. Aż trzy na pięć partii jaj, miały na skorupkach bakterie. Mowa o produkcie świeże jaja „Ferma Drobiu Józef Kaczała” klasa A, klasa wagowa L, 10 szt. Powinniście sprawdzić, czy na skorupach nie ma kodu: 2PL 02141304. Termin przydatności jaj: 28.09.2020 r. Nie powinniśmy spożywać tego produktu.
Producentem wadliwego produktu jsą Fermy Drobiu Józef Kaczała, Sokołowice 90A, 56-400 Oleśnica, WNI PL 02141304 z numerem zakładu pakowania jaj: PL 02145906. Zwróć też uwagę na poniższe dane na produkcie: 3PL 26111313, były tam partie z terminem przydatności do 30.09, oraz 01,02,03,04,05 i 06 października.
Producenci natychmiast po otrzymaniu wyników badań otrzymali nakaz wycofania jajek z obrotu.
Zobacz promocje w sklepach!
Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów!
Kliknij i obserwuj Ding.pl na
Włącz powiadomienia o ulubionych produktach: