Klasyczne burgery McDonald's w nowej odsłonie!
McDonald’s wprowadza modyfikację swoich klasyków. Na czym będzie polegała i jakie będą dodatki dowiesz się z artykułu.
Zmiany planowane od trzech lat
Znana sieć fastfoodowa rozważyła wprowadzenie usprawnień w technologii przygotowania swoich sztandarowych burgerów, które mają nadać produktom istotną różnicę w smaku. Jak poinformowała marka, przygotowanie do tej zmiany w skali globalnej trwało ponad trzy lata. Marka przeprowadziła przy okazji liczne testy i badania. Co ciekawe, Polska jest pierwszym krajem w Europie, w którym McDonald’s wprowadza do restauracji burgery przygotowywane według najnowszych procedur.
Nowe, udoskonalone burgery
W udoskonalonej wersji smakowej mają "wystąpić" Big Mac, WieśMac, Hamburger, McRoyal, Cheeseburger i McDouble. Nowa bułka w klasykach jest ciemniejsza, lepiej wypieczona i wykonana jest z ciasta o nowej, zmienionej recepturze.
Zdecydowano się także na modyfikację procesu smażenia wołowiny. Wołowina będzie smażona w wyższej temperaturze i w krótszym czasie, co sprawi, że mięso w burgerach będzie jeszcze bardziej soczyste.
Dodatki i chrupiące warzywa
Nowa technoilogia przygotowania burgerów w McDonald’s przewiduje, że w trakcie grillowania bezpośrednio do wołowiny będzie dodawana aromatyczna cebulka, która nadaje burgerowi wyrazistego smaku. Burger ma być podawany klientowi gorący, nie tak, jak wcześniej ledwo chłodny, a dodawany do niego ser pod wpływem temperatury będzie się apetycznie rozpływał w burgerze. Całość dania uzupełnią świeże i chrupiące warzywa.
Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów!
Kliknij i obserwuj Ding.pl na
Włącz powiadomienia o ulubionych produktach: