Jajka z salmonellą w Stokrotce! Lepiej uważaj!

Jeden z produktów sprzedawanych w sieci Stokrotka został wycofany przez GIS. Ostrzeżenie publiczne zostało wydane już wczoraj.

Reklama

W jajkach sprzedawanych w sieci Stokrotka wykryto płaczki Salmonella spp. Bakterie wykryto na powierzchni i wewnątrz jaj. GIS wydał oświadczenie, w którym ostrzega klientów i zachęca, by sprawdzić, czy nie mamy wadliwego produktu w domu. O całej sytuacji został poinformowany odpowiedni lekarz weterynarii. Sieć Stokrotka natychmiast została poinformowana o obowiązku wycofania produktu ze sprzedaży.

Bakterie wykryto w jednej partii jajek ściółkowych z numerem partii 21.12.2020.08. Ich termin przydatności kończy się 21 grudnia. Jajka na skorupce mają numer 2PL 14131317.

Zjedzenie jajek z Salmonellą może być bardzo szkodliwe dla zdrowia. Zakażenie może być przyczyną ostrego zatrucia pokarmowego, w gorszych przypadkach mogą wywołać dur brzuszny, czyli ciężką chorobą zakaźną. Jeżeli kupowałeś jajka w tym sklepie – sprawdź dane na produkcie.

Zobacz promocje w sklepach:

Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów!

Kliknij i obserwuj Ding.pl na

Włącz powiadomienia o ulubionych produktach:

Artykuły

Blog

Reklama