350 restauracji i nowe regiony na szlaku Polskich Skarbów Kulinarnych

Trwa czwarta edycja Polskich Skarbów Kulinarnych, programu organizowanego przez MAKRO Polska. Jego celem jest przywrócenie najlepszych tradycji kuchni polskiej oraz zaproszenie gości do restauracji, które taką właśnie kuchnię serwują.

Trwa czwarta edycja Polskich Skarbów Kulinarnych
Kuchnia polska. Fot: Adobe Stock
Reklama

Warto stawiać na rodzimą tradycję kulinarną

Akcja pod hasłem "Polskie Skarby Kulinarne" jest programem promocji kuchni polskiej. W tegorocznej edycji programu bierze udział ponad 350 restauracji z całej Polski, którym zależy na przywróceniu bogatej i smacznej tradycji rodzimych kulinariów. Bogactwo kuchni polskiej można poznać, odwiedzając restauracje na szlaku Polskich Skarbów Kulinarnych. Obecnie dołączyły do niego lokale z ośmiu nowych regionów (szlaki znajdują się obecnie w 15 regionach). Są to: Pomorze Zachodnie, Kujawy, Podlasie, Lubelszczyzna, Podkarpacie, Świętokrzyskie, Łódzkie oraz Górny Śląsk, Zagłębie i Jura.

Decydują konsumenci

Przemierzając Szlak Kulinarny, konsumenci mogą zagłosować na najlepszą restaurację biorącą udział w programie Polskie Skarby Kulinarne. Biorąc pod uwagę smak dania, obsługę oraz atmosferę na stronie programu mogą oddać głos, przez kliknięcie w ikonę korony. Restauracje, które otrzymają największą liczbę koron, zdobędą tytuł Najlepszej Restauracji 2023 r. oraz zostaną zaprezentowane w wyjątkowym albumie. Szczegóły plebiscytu i całego programu można znaleźć pod adresem: https://www.polskieskarby.pl.

Nie przegap żadnych najciekawszych artykułów!

Kliknij i obserwuj Ding.pl na

Włącz powiadomienia o ulubionych produktach:

Artykuły

Blog

Reklama