Reklama
Tagi

O'Sole Sól peklowa 660 g - oferty i gazetki promocyjne

Dodaj frazę "o'Sole Sól peklowa 660 g" do ulubionych, a otrzymasz powiadomienia o nowych ofertach
Sól peklowa to specjalnie przygotowana mieszanka soli i azotynów, stosowana do peklowania przetworów mięsnych. Peklowanie to jedna z podstawowych metod konserwowania mięsa, jej efektem jest utrwalenie barwy, wytworzenie charakterystycznego smaku i zapachu. Peklowanie jest też fazą wstępną do wędzenia.

Obecnie nie posiadamy produktów i gazetek z tagiem "o'Sole Sól peklowa 660 g". Sprawdź podobne oferty:

O'Sole Sól peklowa 660 g - gazetki promocyjne

Brak wyników

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)99,5
    Białko (g)0
    w tym cukry (g)0
    Węglowodany (g)0
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0
    Tłuszcz (g)0
    Wartość energetyczna (kcal)0
    Wartość energetyczna (kJ)0

    Składniki

    • substancja przeciwzbrylająca E 536
    • azotyn sodu E 250 NaNO2 - 0,5%-0,6%
    • sól NaCI - 99,5%
  2. Przechowywanie

    Przechowywać w suchym miejscu.

    Przygotowanie i stosowanie

    Sól peklowa o'Sole polecana jest do domowego wyrobu wędlin. Peklowanie na mokro: na litr zimnej wody wsypać 60 g soli peklowej, dodać kilka ząbków czosnku, ziele angielskie oraz pieprz. Mięso peklować w tak przygotowanej zalewie - w zależności od masy - od 3 do 7 dni w temperaturze 4-6°C. Peklowanie na sucho: na 1 kg mięsa użyć 20-23 g soli peklowej. Kawałki mięsa natrzeć dokładnie mieszanką peklującą ze wszystkich stron i peklować od 4 do 7 dni w temperaturze 4-6°C. Nie do bezpośredniego spożycia

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. O marce

    o'Sole sobie

    Opis produktu

    Sól peklowa to specjalnie przygotowana mieszanka soli i azotynów, stosowana do peklowania przetworów mięsnych. Peklowanie to jedna z podstawowych metod konserwowania mięsa, jej efektem jest utrwalenie barwy, wytworzenie charakterystycznego smaku i zapachu. Peklowanie jest też fazą wstępną do wędzenia.

    Kontakt

    CENOS Sp. z o.o.

  4. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Sól peklowa

    Marka standaryzowana

    • Marka - o'Sole

    Cechy

    doskonała do mięs i domowego wyrobu wędlin

    Marka

    o'Sole

O'Sole Sól peklowa 660 g - artykuły

Brak wyników
Reklama