Tagi
GRAAL Szprot w sosie pomidorowym 170 g - oferty i gazetki promocyjne
Dla tych, którzy lubią ryby
Ten produkt jest źródłem witaminy D
Ten produkt jest źródłem witaminy B12
Ten produkt jest źródłem kwasów Omega 3
Obecnie nie posiadamy produktów i gazetek z tagiem "GRAAL Szprot w sosie pomidorowym 170 g". Sprawdź podobne oferty:
Informacje o produkcie
reference_intake_statement
- Reference Intake Statement - %RWS referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej).
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
100 g produktu dostarcza: Wartość energetyczna 458 kJ / 109 kcal / 5.00% %RWS* * %RWS referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). Obliczona wartość odżywcza
na 100g w tym EPA (kwas eikozapentaenowy) (g) 0,0215 w tym DHA (kwas dokozaheksaenowy) (g) 0,0344 Witamina D (µg) 13 Witamina B12 (µg) 12 Sól (g) 1,4 Białko (g) 12 w tym cukry (g) 4,1 Węglowodany (g) 5,6 w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) 0,3 w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) 2,3 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 1,6 Tłuszcz (g) 4,3 Wartość energetyczna (kcal) 109 Wartość energetyczna (kJ) 458 Informacje o alergenach
Może zawierać: gluten, gorczycę, mleko, jaja, soję.
Składniki
- *** nazwa łacińska, obszar i metoda połowu wskazane w numerze partii po literze P
- sos pomidorowy (40 %) - woda, koncentrat pomidorowy 10 %, cukier, olej rzepakowy, skrobia modyfikowana, ocet spirytusowy, sól, pomidory w proszku, cebula suszona, ekstrakt przypraw (pieprz, ziele angielskie, pietruszka, seler, goździki, chilli), przyprawy, substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa), ekstrakt papryki
- szprot 60 % (ryba*** Sprattus sprattus (SPR), złowione w morzu: Północno-Wschodni Atlantyk FAO 27 lub Morze Bałtyckie FAO 27 IIId, narzędzie połowowe: włoki pelagiczne (OTM))