Tagi
Enfamil Premium Comfort Dietetyczny środek spożywczy od urodzenia 800 g - oferty i gazetki promocyjne
Właściwości, charakterystyka i przeznaczenie:
Przewód pokarmowy niemowlęcia i jego układ odpornościowy po urodzeniu nie są w pełni dojrzałe. Enfamil Premium Comfort to żywność specjalnego przeznaczenia medycznego składająca się z częściowo hydrolizowanego białka mleka krowiego. Oznacza to, że białka są pocięte na małe kawałki, dzięki czemu stają się łatwiejsze do strawienia. Enfamil Premium Comfort zawiera obniżoną zawartość laktozy w porównaniu do tradycyjnego produktu dla niemowląt. To sprawia, że dzieci z łagodnymi zaburzeniami trawienia, takimi jak ulewanie, gazy oraz płacz, których przyczyną może być standardowa zawartość laktozy i pełnego białka, mogą łatwiej trawić Enfamil Premium Comfort.
Enfamil Premium Comfort może złagodzić zaburzenia trawienia już w ciągu 24 godzin (płacz, gazy, ulewanie).
Informacje o produkcie
Obliczona wartość odżywcza
Składnik odżywczy w 100 ml gotowego produktu na 100g Sód (g) 0,026 0,2 w tym DHA (kwas dokozaheksaenowy) (g) 15,5 117 Cynk (mg) 0,53 4 Selen (µg) 2,4 17,9 Potas (mg) 88 670 Fosfor (mg) 45 340 Mangan (mg) 0,007 0,051 Magnez (mg) 8,5 65 Żelazo (mg) 0,67 5,1 Jod (µg) 15,4 117 Miedź (mg) 0,051 0,39 Wapń (mg) 67 510 Biotyna (µg) 1,18 9 Kwas pantotenowy (mg) 0,51 3,9 Kwas foliowy (µg) 8,9 67 Cholina (B4) (mg) 22 168 Niacyna (B3) (mg) 0,79 6 Ryboflawina (B2) (mg) 0,071 0,54 Tiamina (B1) (mg) 0,054 0,41 Witamina K (µg) 1,69 12,8 Witamina E (mg) 0,88 6,7 Witamina D (µg) 1,68 12,75 Witamina C (mg) 6,7 51 Witamina B12 (µg) 0,135 1,02 Witamina B6 (mg) 0,069 0,52 Witamina A (µg) 59 440 Sól (g) 0,07 0,5 Białko (g) 1,55 11,7 w tym cukry (g) 3,7 28 Węglowodany (g) 7,1 54 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 1,39 10,5 Tłuszcz (g) 3,6 28 Wartość energetyczna (kcal) 68 515 Wartość energetyczna (kJ) 280 2153 Składniki
- cyjanokobalamina
- filochinon (fitomenadion)
- D-biotyna
- cholekalcyferol
- selenian (IV) sodu
- siarczan manganu
- kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy)
- jodek sodu
- ryboflawina
- chlorowodorek tiaminy
- chlorowodorek pirydoksyny
- palmitynian retinylu
- siarczan miedzi (II)
- D-pantotenian wapnia
- nikotynamid
- 6-palmitynian-L-askorbylu
- siarczan cynku
- octan DL-alfa-tokoferylu
- L-karnityna
- siarczan żelaza (II)
- inozytol
- tauryna
- sole magnezowe kwasu ortofosforowego
- wodorotlenek potasu
- L-askorbinian sodu
- chlorek potasu
- cytrynian sodu
- chlorek choliny
- olej pozyskiwany z alg Schizochytrium sp.
- chlorek magnezu
- olej pozyskiwany z organizmów jednokomórkowych (ARA z Mortierella alpina)
- wodorotlenek potasu
- emulgator (lecytyny (soja))
- sole wapniowe kwasu ortofosforowego
- częściowo hydrolizowane białko serwatkowe (z mleka)
- częściowo hydrolizowane odtłuszczone mleko
- laktoza (z mleka)
- oleje roślinne (oleina palmowa, olej kokosowy, olej sojowy, wysokooleinowy olej słonecznikowy)
- syrop glukozowy