
499
Winiary Sos tatarski 250 ml - Архівна пропозиція
Winiary Sos Tatarski to sos przyrządzany według tradycyjnej receptury: z krojonym ogórkiem, cebulą i pieczarkami. To prosty i pyszny sposób na urozmaicenie smaku potraw. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do wędlin, zimnych mięs, jajek i śledzików, a także do wołowiny z rusztu oraz ziemniaczanych sałatek. Skomponowany jest w oparciu o wysokiej jakości składniki, bez konserwantów. Winiary Sos Tatarski, to: - sos z wyczuwalnymi kawałkami pieczarek i warzyw, bez konserwantów - świetnie sprawdzi się jako dodatek do wędlin, zimnych mięs, jajek i śledzików - dostępny zarówno w słoiku 250ml jak i plastikowej butelce 350 mlУвімкнути сповіщення про улюблені продукти:
Інформація про продукт
reference_intake_statement
- Reference Intake Statement - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Pozostałe informacje o wartościach odżywczych
Opakowanie zawiera 16 porcji. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Wporcji 15 ml Wartość energetyczna 377 kJ / 92 kcal / 5.00% W 100 ml: 2516 kJ / 611 kcal Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). Wartości odżywcze
% RWS* w porcji Wartość odżywcza W 1 porcji (15 ml) Wartość odżywcza W 100 ml Sól 4 % 0,21 g 1,4 g Białko 5 % 0,2 g 1,0 g Błonnik - 0,2 g 1,0 g w tym cukry 1 % 1,1 g 7,6 g Węglowodany 0 % 1,2 g 7,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4 % 0,7 g 4,9 g Tłuszcz 14 % 9,6 g 63,7 g Wartość energetyczna 5 % 377 kJ 2516 kJ Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka. Opakowanie zawiera 16 porcji. *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). Składniki
- przeciwutleniacz (sól wapniowo-disodowa EDTA)
- substancja zagęszczająca (guma guar)
- regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
- aromaty
- zioła (szczypiorek, liść pietruszki)
- przyprawy (w tym gorczyca)
- białka mleka
- pieczarki 1,2 %
- sól
- żółtko jaja
- glukoza
- ocet
- cukier
- warzywa 8,5 % (ogórek, cebula)
- woda
- olej rzepakowy