338

Henglein Ciasto francuskie light 275 g

Ciasto francuskie light idealnie sprawdza się w wielu przepisach kulinarnych z farszem: owocowym, mięsnym, kapuścianym, orzechowym i wieloma innymi. Stanowi oryginalną kompozycję smakową, to także duża oszczędność czasu. Ciasto francuskie light to idealny produkt dla całej rodziny, wspólnie możemy tworzyć niepowtarzalne przysmaki.

Увімкнути сповіщення про улюблені продукти:

Реклама

Інформація про продукт

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0,6
    Białko (g)5,7
    w tym cukry (g)2
    Węglowodany (g)38
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)8
    Tłuszcz (g)15
    Wartość energetyczna (kcal)316
    Wartość energetyczna (kJ)1324

    Składniki

    • regulator kwasowości: kwas cytrynowy
    • sól spożywcza
    • cukier
    • alkohol etylowy
    • tłuszcz palmowy
    • woda
    • mąka pszenna
  2. Przepisy

    Greckie torebki: 2 opakowania Henglein "Ciasto francuskie light", 100 g szpinaku (może być mrożony), 200 g pomidorów koktajlowych, 200 g sera Feta, 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka musztardy, sól, pieprz, jajko. 1. Ciasto rozwinąć i pokroić na 6 kawałków (lub inaczej według uznania i zgodnie z fantazją), piekarnik nagrzać do 200°C. 2. Szpinak, pomidory i ser pokroić w kostkę, wszystko wymieszać dodając musztardę i oliwę, doprawić solą i pieprzem. 3. Wyłożyć przygotowany farsz na każdą część pokrojonego ciasta, tak by po sklejeniu brzegów, powstały nadziewane torebki (jak na opakowaniu). 4. Dla uzyskania złocistego koloru, każdą torebkę posmarować roztrzepanym jajkiem, piec 15-20 min. w temperaturze 200°C.

    Warunki przechowywania

    • Maks. temp. °C - 8
    • Min. temp. °C - 2

    date_marking_type

    Należy spożyć do …

    Przechowywanie

    Należy spożyć do: patrz nadruk z boku opakowania. Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +8 °C. Zużyć zaraz po otwarciu.

    Przygotowanie i stosowanie

    Zawiera surowe składniki. Upiec przed spożyciem.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Schładzać
  3. Zalecenia dla alergików

    • Pszenica - Zawiera
  4. O marce

    Henglein Smak domowej kuchni

    Opis produktu

    Ciasto francuskie light idealnie sprawdza się w wielu przepisach kulinarnych z farszem: owocowym, mięsnym, kapuścianym, orzechowym i wieloma innymi. Stanowi oryginalną kompozycję smakową, to także duża oszczędność czasu. Ciasto francuskie light to idealny produkt dla całej rodziny, wspólnie możemy tworzyć niepowtarzalne przysmaki.

    Kontakt

    Henglein Polska Sp. z o.o.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Ciasto francuskie light. Półprodukt garmażeryjny chłodzony.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Henglein

    Cechy

    • * - w porównaniu do ciasta francuskiego marki Henglein 275 g
    • na papierze do pieczenia w prostokątnym formacie
    • 30 % mniej tłuszczu*

    Marka

    Henglein

Реклама