Теги
Nestlé Nesquik Zbożowe kuleczki o smaku czekoladowym 250 g - пропозиції та рекламні газетки
Podaruj uśmiech swojemu dziecku!
Mleko zmienia smak na czekoladowy
7 witamin, wapń i żelazo
Płatki Nesquik to źródło żelaza. Żelazo przyczynia się do prawidłowego rozwoju funkcji poznawczych u dzieci. Wspieraj rozwój swojego dziecka. Pamiętaj, że bardzo ważny jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Pełne ziarno składnik nr 1
Wyjątkowy, czekoladowy smak Nesquik
Pozwól dziecku cieszyć się ulubionymi płatkami Nesquik
Kakao pozyskiwane ze zrównoważonych źródeł
Інформація про продукт
reference_intake_statement
- Reference Intake Statement - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). % referencyjnej wartości spożycia dla dorosłych wg 125 rozporządzenia UE Nr 1169/2011/
Pozostałe informacje o wartościach odżywczych
To opakowanie zawiera około 8 porcji 30-gramowych. Dostosuj wielkość porcji do swoich potrzeb.
Ocena wartości odżywczej
- Nutri-score - A
Obliczona wartość odżywcza
Wartość odżywcza 30 g na 100g Żelazo (mg) 3,3 11 Wapń (mg) 138 461 Kwas pantotenowy (mg) 1,9 6,2 Kwas foliowy (µg) 60 200 Niacyna (B3) (mg) 4,5 15 Ryboflawina (B2) (mg) 0,45 1,5 Tiamina (B1) (mg) 0,33 1,1 Witamina D (µg) 0,75 2,5 Witamina B6 (mg) 0,42 1,4 Sól (g) 0,07 0,22 Białko (g) 2,6 8,5 Błonnik (g) 2,6 8,6 w tym cukry (g) 6,7 22,4 Węglowodany (g) 22,6 75,2 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,3 1,1 Tłuszcz (g) 0,8 2,8 Wartość energetyczna (kcal) 113 377 Wartość energetyczna (kJ) 479 1595 Informacje o alergenach
Może zawierać MLEKO i ORZECHY.
Składniki
- Do wytworzenia 100 g tego produktu użyto 53,1 g składnika pełnoziarnistego
- *Certyfikowane Rainforest Alliance
- substancje wzbogacające (składnik mineralny: żelazo; witaminy: B3, B5, B2, B6, B1, B9, D)
- aromaty naturalne
- sól
- zawiera olej słonecznikowy i/lub palmowy
- substancja wzbogacająca (składnik mineralny: wapń)
- kakao o obniżonej zawartości tłuszczu* (5,6 %)
- syrop glukozowy
- mąka kukurydziana (17,2 %)
- cukier
- mąka PSZENNA pełnoziarnista (53,1 %)