Теги

Gellwe Mieszanka do domowego wypieku ciasta ciasto zebra czekoladowo-malinowo-waniliowy smak 438 g - пропозиції та рекламні газетки

Додайте фразу "Gellwe Mieszanka do domowego wypieku ciasta ciasto zebra czekoladowo-malinowo-waniliowy smak 438 g" до вибраного і ви будете отримувати сповіщення про нові пропозиції

Наразі у нас немає товарів або газет з тегом "Gellwe Mieszanka do domowego wypieku ciasta ciasto zebra czekoladowo-malinowo-waniliowy smak 438 g". Подивіться схожі пропозиції:

Реклама

Gellwe Mieszanka do domowego wypieku ciasta ciasto zebra czekoladowo-malinowo-waniliowy smak 438 g - акційні газетки

Немає результатів

Інформація про продукт

  1. reference_intake_statement

    • Reference Intake Statement - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

    Pozostałe informacje o wartościach odżywczych

    Ciasto można podzielić na 16 porcji po około 45 g.

    Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

    W porcji po przygotowaniu (ok. 45 g)
    Wartość energetyczna690 kJ / 164 kcal / 8.00%
    W 100 g po przygotowaniu: 1540 kJ / 366 kcal
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

    Obliczona wartość odżywcza

    Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 % w 1 porcji (ok. 45 g)Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 % w 100 g
    Sól (g)0,40,89
    Białko (g)3,27,1
    w tym cukry (g)1226
    Węglowodany (g)2556
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,91,9
    Tłuszcz (g)5,412
    Wartość energetyczna (kcal)164366
    Wartość energetyczna (kJ)6901540

    Informacje o alergenach

    Produkt może zawierać soję i mleko.

    Składniki

    • Mieszanka do ciasta o smaku waniliowym: mąka pszenna, cukier, skrobia pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu), substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, aromat, sól
    • Mieszanka do ciasta o smaku malinowym: mąka pszenna, cukier, skrobia pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu), 0,5 % zagęszczony sok malinowy w proszku, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, aromaty, sól, barwniki (karmin, kurkumina)
    • Mieszanka do ciasta o smaku czekoladowym: mąka pszenna, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, skrobia pszenna, 1,3 % czekolada w proszku (cukier, kakao), proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu), substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, aromaty, sól
  2. Przepisy

    Przygotuj: Do ciasta o smaku waniliowym: - 1 jajko, - 50 ml oleju (około 5 łyżek), - 40 ml mleka (około 4 łyżki). Do ciasta o smaku czekoladowym: - 1 jajko, - 50 ml oleju (około 5 łyżek), - 40 ml mleka (około 4 łyżki). Do ciasta o smaku malinowym: - 1 jajko, - 50 ml oleju (około 5 łyżek), - 40 ml mleka (około 4 łyżki). 1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 °C. Przygotuj 3 miski. Do pierwszej wsyp mieszankę do ciasta o smaku waniliowym, dodaj jajko, olej i mleko. Całość mieszaj mikserem, do jednolitego połączenia się składników, około 3 minuty. 2. Do drugiej miski wsyp mieszankę do ciasta o smaku czekoladowym, dodaj jajko, olej i mleko. Całość mieszaj mikserem, do jednolitego połączenia się składników, około 3 minuty. Do trzeciej miski wsyp mieszankę do ciasta o smaku malinowym, dodaj jajko, olej i mleko. Całość mieszaj mikserem, do jednolitego połączenia się składników, około 3 minuty. 3. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i posyp mąką. Na środek tortownicy wlewaj ciasta na przemian porcjami: 3 łyżki ciasta jasnego, na to 3 łyżki ciasta ciemnego, następnie 3 łyżki ciasta różowego, aż do wyczerpania mas. Jeżeli chcesz uzyskać efekt większej ilości i cieńszych pasków, zmniejsz porcje nakładanego ciasta z 3 łyżek do 1 łyżki. Ciasto powinno się rozlać po całej formie. Możesz wyrównać poziom ciasta delikatnie potrząsając tortownicą. 4. Ciasto piecz w temperaturze 180 °C (bez termoobiegu) przez 35-45 minut, do suchego patyczka.

    date_marking_type

    Najlepiej spożyć przed …

    Przechowywanie

    Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii produkcyjnej na spodzie kartonika. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Dodatki

    • Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy - Nie zawiera
    • Smaki / Aromaty - Zawiera
    • Barwniki - Zawiera

    Zalecenia dla alergików

    • Pszenica - Zawiera
    • Soja - Może zawierać
    • Mleko - Może zawierać

    Informacje dot. stylu życia

    Nie zawiera oleju palmowego

  4. Dodatkowe informacje

    Więcej inspiracji znajdziesz na: www.gellwe.pl

    O marce

    Gellwe - naturalnie pyszne Smacznego życzy polska marka Gellwe Gellwe tradycja od 1985 Zapraszamy do Domowej Kawiarenki Gellwe, w której opracowujemy i testujemy wyjątkowe receptury, żebyś mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 35 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do tworzenia. Gellwe zawsze wychodzi!

    Kontakt

    FoodCare Sp. z o.o.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Mieszanka do domowego wypieku ciasta.

    Zawartość opakowania

    • 142 g mieszanki do wypieku ciasta o smaku waniliowym
    • 144 g mieszanki do wypieku ciasta o smaku malinowym
    • 152 g mieszanki do wypieku ciasta o smaku czekoladowym
    • Opakowanie zawiera:

    Marka standaryzowana

    • Marka - Gellwe

    Cechy

    bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego

    Marka

    Gellwe

Gellwe Mieszanka do domowego wypieku ciasta ciasto zebra czekoladowo-malinowo-waniliowy smak 438 g - статті

Немає результатів
Реклама