299
o'Sole Sól peklowa 660 g - Архівна пропозиція
Sól peklowa to specjalnie przygotowana mieszanka soli i azotynów, stosowana do peklowania przetworów mięsnych. Peklowanie to jedna z podstawowych metod konserwowania mięsa, jej efektem jest utrwalenie barwy, wytworzenie charakterystycznego smaku i zapachu. Peklowanie jest też fazą wstępną do wędzenia.Увімкнути сповіщення про улюблені продукти:
Інформація про продукт
Obliczona wartość odżywcza
na 100g Sól (g) 99,5 Białko (g) 0 w tym cukry (g) 0 Węglowodany (g) 0 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0 Tłuszcz (g) 0 Wartość energetyczna (kcal) 0 Wartość energetyczna (kJ) 0 Składniki
- substancja przeciwzbrylająca E 536
- azotyn sodu E 250 NaNO2 - 0,5%-0,6%
- sól NaCI - 99,5%