Теги

Primo Gusto Mąka do makaronu al dente 500 g - пропозиції та рекламні газетки

Додайте фразу "Primo Gusto Mąka do makaronu al dente 500 g" до вибраного і ви будете отримувати сповіщення про нові пропозиції
Prawdziwy Włoski makaron Al Dente Najlepszy makaron produkowany jest z twardej odmiany pszenicy o nazwie durum. Uzyskuje się z niej semolinę, która następnie służy do wytwarzania makaronu. Podczas gotowania makaron z semoliny nie rozgotowuje się i zachowuje kształt. Ma naturalny, lekko bursztynowy odcień. Dzięki swojej strukturze nie wchłania zbyt dużej ilości sosu, a jednocześnie doskonale się z nim łączy. Ponadto makaron z semoliny charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym, co sprawia, że dłużej uwalnia energię i utrzymuje uczucie sytości. Makaron jajeczny czy bezjajeczny? Semolina dzięki swoim naturalnym właściwościom jest najlepszą mąką do wyrobu makaronu. Makaron wytworzony z semoliny nie wymaga użycia jaj, a ich zastosowanie zależy od przepisu i własnych preferencji.

Реклама

Primo Gusto Mąka do makaronu al dente 500 g - акційні газетки

Немає результатів

Інформація про продукт

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0
    Białko (g)10,7
    w tym cukry (g)1,9
    Węglowodany (g)77
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,1
    Tłuszcz (g)0,5
    Wartość energetyczna (kcal)339
    Wartość energetyczna (kJ)1418

    Informacje o alergenach

    Może zawierać soję i nasiona sezamu.

    Składniki

    semolina z pszenicy durum

  2. Przepisy

    Przepis na włoskie wstążki Składniki (jedna porcja): - 100 g mąki do makaronu Primo Gusto - odrobina ciepłej wody - opcjonalnie łyżka oliwy Extra Virgin Przygotowanie: Na stolnicy utwórz kopczyk z mąki z dołkiem w środku i zalej odrobiną ciepłej wody (możesz dodać również oliwę Extra Virgin). Wyrabiaj ciasto aż stanie się twarde i gładkie. Następnie odstaw na około 30 minut przykryte ściereczką. Rozwałkuj lekko przesypane mąką ciasto do grubości około pół milimetra i zwiń w rulon. Następnie pokrój w odpowiedniej szerokości paski, aby uzyskać preferowaną formę makaronu. Tak przygotowany makaron gotuj w osolonej wodzie przez około 3 minuty. Możesz go również zasuszyć. - Tagliatelle (8 mm szerokości) - klasycznie podawane z sosem bolognese z dodatkiem parmezanu, ale również idealne do wszelkich gęstych sosów z wołowiny, cielęciny, wieprzowiny. - Fettuccine (6 mm szerokości) - komponowane głównie z lekkimi i średnimi sosami (pomidorowe, kremowe w zależności od upodobań). Najczęściej spotykane w towarzystwie sosu Alfredo. - Pappardelle (2-3 cm szerokości) - doskonale łączy się z każdym rodzajem sosu, jednak najczęściej podawane jest z ciężkimi sosami na bazie dziczyzny lub owocami morza. Użycie jajka nadaje mu puszystości.

    Przechowywanie

    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Pozostałe informacje

    Produkt pakowany w atmosferze ochronnej.

    Dodatkowe informacje

    Znajdź nas na Facebook

    Opis produktu

    Prawdziwy Włoski makaron Al Dente Najlepszy makaron produkowany jest z twardej odmiany pszenicy o nazwie durum. Uzyskuje się z niej semolinę, która następnie służy do wytwarzania makaronu. Podczas gotowania makaron z semoliny nie rozgotowuje się i zachowuje kształt. Ma naturalny, lekko bursztynowy odcień. Dzięki swojej strukturze nie wchłania zbyt dużej ilości sosu, a jednocześnie doskonale się z nim łączy. Ponadto makaron z semoliny charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym, co sprawia, że dłużej uwalnia energię i utrzymuje uczucie sytości. Makaron jajeczny czy bezjajeczny? Semolina dzięki swoim naturalnym właściwościom jest najlepszą mąką do wyrobu makaronu. Makaron wytworzony z semoliny nie wymaga użycia jaj, a ich zastosowanie zależy od przepisu i własnych preferencji.

    Logotypy stron trzecich

    Green Dot

    Kontakt

    ATLANTA A.M. Sp. z o.o.

  4. Zalecenia dla alergików

    • Pszenica - Zawiera
    • Soja - Może zawierać
    • Sezam - Może zawierać
  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Semolina z pszenicy durum.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Primo Gusto

    Marka

    Primo Gusto

Primo Gusto Mąka do makaronu al dente 500 g - статті

Немає результатів
Реклама