Теги
Primo Gusto Mąka do makaronu al dente 500 g - пропозиції та рекламні газетки
Prawdziwy Włoski makaron Al Dente
Najlepszy makaron produkowany jest z twardej odmiany pszenicy o nazwie durum. Uzyskuje się z niej semolinę, która następnie służy do wytwarzania makaronu. Podczas gotowania makaron z semoliny nie rozgotowuje się i zachowuje kształt. Ma naturalny, lekko bursztynowy odcień. Dzięki swojej strukturze nie wchłania zbyt dużej ilości sosu, a jednocześnie doskonale się z nim łączy. Ponadto makaron z semoliny charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym, co sprawia, że dłużej uwalnia energię i utrzymuje uczucie sytości.
Makaron jajeczny czy bezjajeczny?
Semolina dzięki swoim naturalnym właściwościom jest najlepszą mąką do wyrobu makaronu. Makaron wytworzony z semoliny nie wymaga użycia jaj, a ich zastosowanie zależy od przepisu i własnych preferencji.
Інформація про продукт
Obliczona wartość odżywcza
na 100g Sól (g) 0 Białko (g) 10,7 w tym cukry (g) 1,9 Węglowodany (g) 77 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,1 Tłuszcz (g) 0,5 Wartość energetyczna (kcal) 339 Wartość energetyczna (kJ) 1418 Informacje o alergenach
Może zawierać soję i nasiona sezamu.
Składniki
semolina z pszenicy durum