Теги
Nestlé Cheerios Owsiany Płatki śniadaniowe 210 g - пропозиції та рекламні газетки
Radosne małe O
Nasze pyszne i chrupiące małe O o niskiej zawartości cukru* jest pełne dobroci**! Cheerios stworzone z mąki owsianej pełnoziarnistej, zawierają 7 witamin, wapń, żelazo. Bez barwników i sztucznych aromatów. Dzięki miseczce pysznego Cheerios Twoja rodzina rozpocznie dzień w najbardziej pozytywny sposób!
*O obniżonej zawartości cukru o co najmniej 30 % w stosunku do średniej z 20 wiodących produktów z kategorii ekspandowanych płatków śniadaniowych na rynku polskim.
**Źródło 7 witamin i 2 składników mineralnych, w tym żelaza oraz witamin B6 i B9. Żelazo oraz witaminy B6 i B9 pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Pamiętaj, że bardzo ważny jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Інформація про продукт
nutrition_header
- Nagłówek tabeli odżywczej - Wartość odżywcza
reference_intake_statement
- Reference Intake Statement - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). % referencyjnej wartości spożycia dla dorosłych. wg rozporządzenia UE Nr 1169/2011
Ocena wartości odżywczej
- Nutri-score - A
Pozostałe informacje o wartościach odżywczych
To opakowanie zawiera 7 porcji 30-gramowych. Dostosuj wielkość porcji do swoich potrzeb.
Obliczona wartość odżywcza
30 g na 100g Żelazo (mg) 4,2 14 Wapń (mg) 159 529 Kwas pantotenowy (mg) 1,5 5 Kwas foliowy (µg) 63,9 213 Niacyna (B3) (mg) 4,5 15 Ryboflawina (B2) (mg) 0,36 1,2 Witamina D (µg) 0,78 2,6 Witamina C (mg) 15 50 Witamina B6 (mg) 0,36 1,2 Sól (g) 0,21 0,71 Białko (g) 3,2 10,5 Błonnik (g) 3,1 10,4 w tym cukry (g) 2,7 9,1 Węglowodany (g) 20 66,5 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,3 1 Tłuszcz (g) 1,8 6 Wartość energetyczna (kcal) 115 383 Wartość energetyczna (kJ) 185 1616 Informacje o alergenach
Może zawierać MLEKO i ORZECHY.
Składniki
- substancje wzbogacające (składnik mineralny: żelazo; witaminy: C, B3, B5, B9, B6, B2, D)
- przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli)
- olej słonecznikowy
- melasa
- regulator kwasowości (fosforan tripotasowy)
- sól
- syrop cukru inwertowanego
- substancja wzbogacająca (składnik mineralny: wapń)
- skrobia PSZENNA
- cukier
- mąka OWSIANA pełnoziarnista (92 %)