Теги

Mako Krążki bezowe do tortów 600 g (3 sztuki) - пропозиції та рекламні газетки

Додайте фразу "Mako Krążki bezowe do tortów 600 g (3 sztuki)" до вибраного і ви будете отримувати сповіщення про нові пропозиції

Наразі у нас немає товарів або газет з тегом "Mako Krążki bezowe do tortów 600 g (3 sztuki)". Подивіться схожі пропозиції:

Реклама

Mako Krążki bezowe do tortów 600 g (3 sztuki) - акційні газетки

Немає результатів

Інформація про продукт

  1. reference_intake_statement

    • Reference Intake Statement - RWS - Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

    Pozostałe informacje o wartościach odżywczych

    Opakowanie zawiera 12 porcji produktu. 1 porcja to 1/4 krążka bezowego.

    Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

    Porcja 50 g dostarcza
    Wartość energetyczna kJ / 199 kcal / 10.00%
    RWS*
    *RWS - Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

    Obliczona wartość odżywcza

    Wartość odżywcza w porcji 50 gna 100g
    Sól (g)0,050,1
    Białko (g)1,853,7
    Błonnik (g)0,50,5
    w tym cukry (g)4182
    Węglowodany (g)4794
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,10,1
    Tłuszcz (g)11
    Wartość energetyczna (kcal)199,5399
    Wartość energetyczna (kJ)847,51695

    Informacje o alergenach

    Może zawierać śladowe ilości orzechów, mleka i soi.

    Składniki

    • mąka kukurydziana
    • białko w proszku (skład: białko jaja kurzego, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, środek spieniający: cytrynian trietylowy)
    • cukier
  2. Przepisy

    Tort bezowy ze śmietaną i owocami Składniki: 40 dkg owoców (jagody, poziomki, truskawki), 500 ml śmietany kremówki 30 proc., 1/2 szklanki cukru pudru, 2 łyżki żelatyny. Sposób przygotowania: owoce przebrać, ułożyć na sicie, opłukać pod bieżącą wodą, osączyć, odłożyć 1/3 owoców, pozostałe włożyć do miski i zmiksować. Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno z pudrem, połączyć ze zmiksowanymi owocami i rozpuszczoną żelatyną. Na jeden spód bezowy nałożyć opaskę do tortów (można włożyć do tortownicy), wyłożyć połowę masy, posypać połową z 1/3 odłożonych owoców. Przykryć drugim spodem i masą, posypać pozostałymi owocami, przykryć ostatnim spodem, schłodzić, ozdobić bitą śmietaną i owocami. Tort bezowy z masą kawową Składniki: 25 dkg masła lub margaryny, 20 dkg cukru, 3 jaja, 3 dkg kawy naturalnej i cukier waniliowy. Sposób przygotowania: kawę zaparzyć (napar powinien być esencjonalny z około 8 łyżek wody), jaja ubić z cukrem na parze na pulchną masę, ostudzić w zimnej wodzie ciągle ubijając, masło utrzeć i połączyć z jajami. Na końcu dodać kroplami napar z kawy. Na jeden spód bezowy nałożyć opaskę do tortów (można włożyć do tortownicy), wyłożyć połowę masy, przykryć drugim spodem, wyłożyć masę, przykryć ostatnim spodem i przyozdobić.

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym miejscu.

    Przygotowanie i stosowanie

    Najlepiej przygotować na 2 godziny przed spożyciem Przygotowując krążki do wyrobu tortu ściągamy z nich pergamin oraz paski tekturowe okalające krawędzie. Na tak przygotowane krążki nakładamy odpowiednią masę.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Zalecenia dla alergików

    • Soja - Może zawierać
    • Orzechy - Może zawierać
    • Mleko - Może zawierać
    • Jaja - Zawiera
    • Zboża zawierające gluten - Nie zawiera

    Informacje dot. stylu życia

    Bezglutenowy

  4. Kontakt

    CUKIERNICTWO-HANDEL „MAKO“ Sp. z o.o.

  5. Marka standaryzowana

    • Marka - Mako

    Cechy

    produkt bezglutenowy

    Marka

    Mako

Mako Krążki bezowe do tortów 600 g (3 sztuki) - статті

Немає результатів
Реклама