Теги

Mąka krupczatka pszenna 1 kg - пропозиції та рекламні газетки

Додайте фразу "Mąka krupczatka pszenna 1 kg" до вибраного і ви будете отримувати сповіщення про нові пропозиції
Nie ma takiego gotowego wyrobu, który zastąpiłby smak i aromat ciast przygotowywanych w domu. Wypieki i dania przyrządzone przez Ciebie z naszej mąki wywołają zachwyt Twojej rodziny i gości. Przekonaj się o tym i wypróbuj przepis na: Aromatyczna szarlotka Mąka krupczatka jest doskonała jako dodatek do wypieku ciast kruchych. Stosuje się ją również do wyrobu makaronu. Makaron z mąki krupczatki nie klei się i jest sprężysty. Znakomicie nadaje się do zaprawiania zup i sosów.

Реклама

Mąka krupczatka pszenna 1 kg - акційні газетки

Немає результатів

Інформація про продукт

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0,01
    Białko (g)9,2
    Błonnik (g)2,6
    w tym cukry (g)0,2
    Węglowodany (g)72
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,2
    Tłuszcz (g)1,2
    Wartość energetyczna (kcal)342
    Wartość energetyczna (kJ)1451

    Składniki

    100 % naturalna mąka z Warmii i Mazur

  2. Przepisy

    Aromatyczna szarlotka Składniki: 1 masło lub margaryna, 3/4 szklanki cukru, 5 żółtek, 1 i 1/2 szklanki mąki reszelskiej lub warmińskiej, 1 szklanka mąki krupczatki, 1/2 śmietany, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, cukier waniliowy. Jabłka: 1 i 1/2 kg jabłek, 3 łyżki cukru (do smaku), cukier waniliowy, 1 łyżeczka cynamonu, 1 łyżka bułki tartej. Jabłka obieramy, tarkujemy, mieszamy z cukrem, cynamonem i bułką tartą. Wszystkie składniki ciasta siekamy na stolnicy i zagniatamy. Połowę ciasta wałkujemy i wykładamy do prostokątnej formy posmarowanej tłuszczem. Na ciasto wykładamy jabłka i białka ubite na sztywną pianę z dodatkiem 1/4 szklanki cukru. Na wierzch kładziemy drugą część rozwałkowanego ciasta. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180 °C. Po upieczeniu wierzch posypujemy cukrem pudrem.

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Dodatki

    • Dodatki - Nie zawiera
  4. Dodatkowe informacje

    Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury Powiśle Życzymy smacznego! Codziennie nowe przepisy znajdziesz na www.facebook.com/Mlynomag

    Pozostałe informacje

    Certyfikat HACCP zgodny Z PN-EN ISO 22000:2006 Masa netto 1 kg przy wilgotności 15 %

    O producencie

    Młynomag Grodzki Młyn 1370 r. Nasz młyn produkuje mąkę już ponad 600 lat. Jest to najstarszy prawdopodobnie działający młyn w Polsce. Grodzki Młyn położony jest pośród żyznych pól Warmii i Mazur, słynących z uprawy zbóż najwyższej jakości. Stąd właśnie pochodzi surowiec do produkcji maki. Nasze produkty są naturalne - bez żadnych dodatków. Dlatego mąka z Grodzkiego Młyna posiada wyjątkowe walory wypiekowe.

    Opis produktu

    Nie ma takiego gotowego wyrobu, który zastąpiłby smak i aromat ciast przygotowywanych w domu. Wypieki i dania przyrządzone przez Ciebie z naszej mąki wywołają zachwyt Twojej rodziny i gości. Przekonaj się o tym i wypróbuj przepis na: Aromatyczna szarlotka Mąka krupczatka jest doskonała jako dodatek do wypieku ciast kruchych. Stosuje się ją również do wyrobu makaronu. Makaron z mąki krupczatki nie klei się i jest sprężysty. Znakomicie nadaje się do zaprawiania zup i sosów.

    Kontakt

    "MŁYNOMAG" Myszkowska, Rezanko SPÓŁKA JAWNA

  5. Marka standaryzowana

    • Marka - Unbranded

Mąka krupczatka pszenna 1 kg - статті

Немає результатів
Реклама