Теги
HiPP Junior Combiotik 4 Mleko dla dzieci po 2. roku 550 g - пропозиції та рекламні газетки
HiPP Junior Combiotik z unikalnym połączeniem:
Galaktooligosacharydy (GOS) z ekologicznej laktozy. Laktoza stanowi główne źródło węglowodanów w pokarmie kobiecym. Dlatego GOS również naturalnie występuje w mleku matki.
Naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (L. fermentum) pierwotnie pozyskane z mleka matki. Pokarm kobiecy zawiera bardzo różnorodne kultury bakterii - ich rodzaj jest indywidualną cechą każdej kobiety.
Metafolin³: źródło folianów na wzór mleka mamy
*Witamina C: wspiera układ odpornościowy
**Witamina D: wspiera prawidłowy rozwój kości i zębów
***Wapń: wspiera prawidłowy rozwój kości
Receptura dostosowana do potrzeb małego dziecka - zgodnie z najnowszymi zaleceniami
Zarówno na śniadanie z kaszką lub musli, czy w ciągu dnia lub wieczorem przed myciem zębów, HiPP Junior Combiotik jest łagodne dla brzuszka i dostarcza Twojemu dziecku wszystkich ważnych witamin i składników mineralnych.
Dla dzieci w okresie wzrostu: mocne kości i zęby**!
Małe dzieci, po ukończeniu wieku niemowlęcego, wciąż mają szczególne potrzeby żywieniowe, ponieważ znajdują się w okresie intensywnego wzrostu. Długość ciała trzyletniego dziecka jest przeciętnie dwukrotnie większa niż w dniu jego narodzin. Już dzisiaj zadbaj o przyszłość swojego dziecka dostarczając mu odpowiednich składników odżywczych. Czy wiesz, że małe dziecko potrzebuje średnio 7 razy więcej witaminy D niż osoba dorosła¹? Witamina D, zwana witaminą słońca, jest bardzo istotna dla prawidłowego rozwoju kości!
¹EFSA 2013, dorośli 80 kg, małe dzieci 12 kg
Inspirowane naturą, opracowane naukowo
Najwyższa jakość HiPP - zgodnie z rygorystycznymi standardami jakości HiPP oraz wymaganiami prawnymi, do produkcji HiPP 4 Junior Combiotik używamy wyłącznie surowo kontrolowanych składników. Szczegółowe kontrole jakości, towarzyszące wszystkim etapom procesu wytwarzania HiPP Junior Combiotik, mają na celu zagwarantowanie bezpieczeństwa Tobie i Twojemu dziecku.
Zastosowanie
HiPP 4 Junior Combiotik dla dzieci po 2. roku jest idealne jako posiłek na śniadanie - np. z Musli wielozbożowym HiPP BIO, jako kolacja lub po prostu między głównymi posiłkami.
³ Metafolin jest zarejestrowanym znakiem towarowym firmy Merck KGaA, Darmstadt, Niemcy
Інформація про продукт
Pozostałe informacje o wartościach odżywczych
zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. Powyższe wartości mogą podlegać niewielkim wahaniom, typowym dla produktów wytworzonych z naturalnych surowców. 100 ml produktu gotowego do spożycia = 12,3 g HiPP 4 Junior Combiotik + 90 ml wody, 1 płaska miarka = ok. 4,1 g HiPP 4 Junior Combiotik
Obliczona wartość odżywcza
Wartość odżywcza w porcji 200 ml: 24,6 g proszku + 180 ml wody Wartość odżywcza w 100 ml produktu gotowego do spożycia w tym DHA (kwas dokozaheksaenowy) (g) 17,8 8,9 Cynk (mg) 0,94 0,47 Potas (mg) 356 178 Fosfor (mg) 164 82 Magnez (mg) 28 14 Żelazo (mg) 2,8 1,4 Jod (µg) 32 16 Wapń (mg) 276 138 Biotyna (µg) 8,2 4,1 Kwas foliowy (µg) 26 13 Ryboflawina (B2) (mg) 0,42 0,21 Witamina D (µg) 6,6 3,3 Witamina C (mg) 18 8,8 Witamina B12 (µg) 0,88 0,44 Witamina A (µg) 82 41 Sól (g) 0,1 0,05 Białko (g) 2,22 1,11 Błonnik (g) 1,6 0,8 w tym cukry (g) 11,6 5,8 Węglowodany (g) 11,6 5,8 w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) 0,8 0,4 w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) 2,8 1,4 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 2,8 1,4 Tłuszcz (g) 6,4 3,2 Wartość energetyczna (kcal) 116 58 Wartość energetyczna (kJ) 485 242 Informacje o alergenach
Produkt bezglutenowy
Składniki
- *olej palmowy ze zrównoważonych upraw, certyfikowanych przez niezależne jednostki kontrolne
- ²L-metylofolian wapnia = Metafolin
- ¹Limosilactobacilus fermentum CECT5716
- witamina B₁₂
- witamina D
- biotyna
- L-metylofolian wapnia²
- jodan potasu
- witamina A
- witamina B₂
- naturalne kultury bakterii kwasu mlekowego (Limosilactobacillus fermentum hereditum¹)
- siarczan żelaza (II)
- siarczan cynku
- witamina C
- olej rybi
- węglan magnezu
- sole wapniowe kwasu cytrynowego
- sole wapniowe kwasu ortofosforowego
- cytrynian potasu
- galaktooligosacharydy z laktozy
- oleje roślinne (palmowy*, rzepakowy, słonecznikowy)
- laktoza
- odtłuszczone mleko