Теги

Henglein Świeże ciasto francuskie 230 g - пропозиції та рекламні газетки

Додайте фразу "Henglein Świeże ciasto francuskie 230 g" до вибраного і ви будете отримувати сповіщення про нові пропозиції

Наразі у нас немає товарів або газет з тегом "Henglein Świeże ciasto francuskie 230 g". Подивіться схожі пропозиції:

Реклама

Henglein Świeże ciasto francuskie 230 g - акційні газетки

Немає результатів

Інформація про продукт

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0,6
    Białko (g)4,9
    w tym cukry (g)2
    Węglowodany (g)33
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)14
    Tłuszcz (g)23
    Wartość energetyczna (kcal)378
    Wartość energetyczna (kJ)1575

    Składniki

    • regulator kwasowości: kwas cytrynowy
    • sól spożywcza
    • cukier
    • alkohol etylowy
    • tłuszcz palmowy
    • woda
    • mąka pszenna
  2. Przepisy

    Ciastka francuskie z owocami Należy użyć: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 jajko Cukier ok. 5 łyżeczek Owoce sezonowe lub inne wybrane nadzienie Przygotowanie: ciasto francuskie pokroić na 24 (6 x 4) prostokąty. 8 plasterków rozłożyć na blasze, w pozostałych wyciąć środek, aby powstały ramki o szerokości ok. 1 cm. Ułożyć po 2 ramki na każdym plasterku. Posmarować rozmąconym jajkiem i posypać cukrem. Resztę ciasta skleić, rozwałkować i podobnie wykorzystać. Piec ok. 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Ostudzić. Nadziewać na słodko (owocami sezonowymi, konfiturą, bitą śmietaną itp.) lub na słono (grzybami, kapustą, warzywami itp.). Piekarniki różnią się między sobą, dlatego powyższe informacje prosimy traktować jako wskazówki.

    Warunki przechowywania

    • Maks. temp. °C - 8
    • Min. temp. °C - 2

    Przechowywanie

    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.

    Przygotowanie i stosowanie

    Zużyć zaraz po otwarciu. 1. Formy: strudel, torebki, wiatraczki, ślimaczki, roladki itd. 2. Gęste nadzienie - gwarancją dobrego wypieku! 3. Brzegi ciasta francuskiego pozostawiamy do sklejenia - tak, by nadzienie nie wypłynęło. 4. Dla zapewnienia złocistego koloru, ciasto francuskie smarujemy żółtkiem, białkiem lub mlekiem. 5. Jeśli jako farszu użyjemy gotowego nadzienia (smażonego, duszonego, gotowanego) skraca się czas pieczenia. 6. Poprzez nakłucie widelcem ciasto będzie bardzie puszyste.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Schładzać
  3. Zalecenia dla alergików

    • Pszenica - Zawiera
  4. Kontakt

    HENGLEIN Polska Sp. z o.o.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Ciasto francuskie. Półprodukt garmażeryjny chłodzony.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Henglein

    Cechy

    • prostokątne, na papierze do pieczenia
    • doskonałe do domowych wypieków

    Marka

    Henglein

Henglein Świeże ciasto francuskie 230 g - статті

Немає результатів
Реклама