Теги
Dr. Oetker Ze świata natury Cukier brzozowy ksylitol 200 g - пропозиції та рекламні газетки
Ksylitol to substancja słodząca naturalnego pochodzenia nazywana „cukrem brzozowym" stosowana jako alternatywa białego cukru.
Oryginalny ksylitol otrzymywany jest z kory drzew liściastych, najczęściej brzozy z Finlandii:
- jest tak samo słodki jak cukier biały, ale o 40% mniej kaloryczny
- ma niski indeks glikemiczny - odpowiedni dla diabetyków
- zastosowanie do ciast (poza drożdżowymi), deserów, napojów, sosów, syropów, przetworów owocowo-warzywnych
Інформація про продукт
Informacje o alergenach
Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
Obliczona wartość odżywcza
na 100g Sól (g) 0,01 Białko (g) 0 w tym cukry (g) 0,2 Węglowodany (g) 100 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0 Tłuszcz (g) 0 Wartość energetyczna (kcal) 242 Wartość energetyczna (kJ) 1007 Składniki
substancja słodząca (ksylitol)