Теги
BelVita Breakfast Ciastka zbożowe o smaku kakaowym z kawałkami czekolady 300 g - пропозиції та рекламні газетки
Naturalne źródło błonnika
Źródło wapnia, magnezu i żelaza
Odpowiedni dla wegetarian
Energia na cały poranek. Ciastka belVita Breakfast mają wysoką zawartość skrobi wolno trawionej, która jest wolno uwalnianym węglowodanem. Spożycie produktów o wysokiej zawartości skrobi wolno trawionej (SDS) podnosi stężenie glukozy we krwi po posiłku w mniejszym stopniu niż spożycie produktów o niskiej zawartości SDS.
Spożywaj w ramach zróżnicowanej i zbilansowanej diety oraz zdrowego stylu życia.
Інформація про продукт
reference_intake_statement
- Reference Intake Statement - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). Referencyjne wartości spożycia.
Pozostałe informacje o wartościach odżywczych
100 g produktu zawiera co najmniej 15 g skrobi wolno trawionej. 1 ciastko = 12,5 g. Opakowanie zawiera 6 x 4 ciastka.
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
1 ciastko = (12,5 g) Wartość energetyczna 227 kJ / 54 kcal / 3.00% 100 g 1819 kJ 433 kcal Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). Obliczona wartość odżywcza
Wartość odżywcza 1 ciastko (12,5 g) na 100g Magnez (mg) 20 161 Żelazo (mg) 0,93 7,4 Wapń (mg) 33 267 Sól (g) 0,07 0,59 Białko (g) 1 7,7 Błonnik (g) 0,9 6,9 w tym skrobia (g) 4,8 38 w tym cukry (g) 3,3 26 Węglowodany (g) 8,1 65 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,5 3,6 Tłuszcz (g) 1,8 14 Wartość energetyczna (kcal) 54 433 Wartość energetyczna (kJ) 227 1819 Informacje o alergenach
Może zawierać jaja, orzechy, sezam.
Składniki
- aromaty
- odtłuszczone mleko w proszku
- sól
- emulgatory (E 492, lecytyny sojowe, E 472e)
- składniki mineralne (węglan wapnia, węglan magnezu, żelazo elementarne)
- substancje spulchniające (węglany amonu, difosforany, węglany sodu)
- skrobia pszenna
- kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 3 %
- olej rzepakowy
- kawałki czekolady 12,3 % [cukier, miazga kakaowa, tłuszcze roślinne (palmowy, shea w zmiennych proporcjach), dekstroza, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny sojowe)]
- cukier
- zboża 56,6 % [zboża pełnoziarniste 38,5 % (mąka pszenna pełnoziarnista 19,4 %, płatki owsiane 8,5 %, mąka jęczmienna pełnoziarnista 6,2 %, mąka żytnia pełnoziarnista 3,4 %, mąka pełnoziarnista z pszenicy orkisz 1 %), mąka pszenna 18,1 %]