499

Nori House of Asia - Архівна пропозиція

Nori to nie tylko sushi! Te prasowane wodorosty są niezbędnym składnikiem sushi oraz dodatkiem do orientalnych potraw, sałatek i snacków. Od wieków mieszkańcy Japonii znają ich dobroczynne działanie. Zawierają duże ilości związków mineralnych, witamin oraz aminokwasów niezbędnych do zachowania prawidłowej diety. Jak rozpoznać dobre gatunkowo nori? Im równiejsza struktura, tym lepszy gatunek. Algi morskie to idealne urozmaicenie prawidłowo zbilansowanej diety Wystarczy na około 60 sztuk sushi

Увімкнути сповіщення про улюблені продукти:

Реклама

Інформація про продукт

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Jod (µg)3979
    Sól (g)0,86
    Białko (g)47,6
    w tym cukry (g)0
    Węglowodany (g)5,3
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)2,3
    Tłuszcz (g)4,8
    Wartość energetyczna (kcal)316
    Wartość energetyczna (kJ)1323

    Składniki

    prażone algi morskie (Porphyra tenera)

  2. date_marking_type

    Best Before

    Przepisy

    Rolowanie sushi 1. Połóż arkusz nori na środku maty bambusowej. Nałóż ostudzony ryż na środku arkusza nori pozostawiając u góry 2 cm margines. Po 2-3 minutach arkusz nori będzie miękki i gotowy do zwijania. 2. Przy dolnej krawędzi ryżu nałóż ulubione składniki. 3. Zawiń w taki sposób, aby arkusz nori zamknął ryż i składniki w środku rulonu, natomiast mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz. 4. Zrolowane sushi przekrój na 6-8 równych części. Hoso-maki 32 sztuki 140 g ryżu do sushi 25 g ogórka 25 g awokado 3 arkusze alg morskich Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w podłużne paski. Arkusz z alg przekrój na pół i jedną z połówek umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku algi wzdłuż dłuższego boku, pozostawiając ok. 2 cm margines na górze. Następnie umieść pokrojony w paski ogórek lub awokado. Zawijaj w taki sposób, aby arkusz z alg zamknął ryż i dodane składniki wewnątrz rulonu. Mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz. Tak powstały rulonik przekrój na 8 części. California-maki 36 sztuk 230 g ryżu do sushi 1/2 awokado 4 paluszki krabowe 1/2 ogórka 3 arkusze alg morskich 2 łyżki majonezu 2 łyżki czerwonego kawioru Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w długie, cienkie paski. Arkusz z alg umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku arkusza pozostawiając ok. 2 cm margines od góry, a następnie pokryj go warstwą kawioru. Przykryj folią śniadaniową i odwróć do góry nogami - kładąc na macie ryżem do dołu. Umieść awokado, ogórek i paluszki krabowe na środku algi, posmaruj niewielką ilością majonezu i zawijaj w taki sposób, aby ryż zamknął w środku arkusz z alg i dodatki, a mata pozostała na zewnątrz. Powstałą rolkę pokrój na 12 części.

    Przechowywanie

    Najlepszy spożyć przed: data z przodu opakowania. Przechowywać w suchym miejscu, unikać bezpośredniego działania światła słonecznego. Zużyć niezwłocznie po otwarciu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Informacje dot. stylu życia

    • Produkt odpowiedni dla wegetarian
    • Produkt odpowiedni dla wegan
  4. Opis produktu

    Algi morskie to idealne urozmaicenie diety. Wystarczy na około 60 sztuk sushi Odpowiednie dla wegetarian i wegan. Maksymalne dzienne spożycie jodu ze wszystkich źródeł nie powinno wynosić więcej niż 600 µg dla osoby dorosłej oraz 200 µg dla dzieci w wieku od 1 do 3 lat.

    Kontakt

    De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Listki prażonych alg morskich w arkuszach.

    Marka standaryzowana

    • Marka - House of Asia

    Cechy

    • do sushi i nie tylko
    • kuchnia japońska
    • nowa, lepsza jakość

    Marka

    House of Asia

Реклама