20% дешевше!
2519Nestlé Sinlac Bezglutenowy produkt zbożowy po 4. miesiącu 500 g
Nestlé Sinlac to bezglutenowy produkt zbożowy charakteryzujący się wysoką wartością odżywczą - zawiera odpowiednią ilość białka, witamin i składników mineralnych potrzebnych do prawidłowego rozwoju. Sprawdzi się u dzieci, u których z diety trzeba wykluczyć białko mleka krowiego, laktozę, gluten oraz soję. Nestlé Sinlac może być wykorzystywany w diecie: - niemowląt po 4. miesiącu życia podczas rozszerzania diety, - niemowląt i dzieci z alergią lub nietolerancją na białka mleka krowiego, glutenu i soi oraz laktozę, - mam karmiących na diecie eliminacyjnej, gdy maluszek ma alergię na białko mleka krowiego, gluten lub soję. Unikalna kombinacja chleba świętojańskiego i ryżu Chleb świętojański (karob) to roślina o niskich właściwościach alergizujących znana z doskonałych właściwości odżywczych. Stanowi źródło białka, witamin i składników mineralnych. Ryż to lekkostrawny, bezglutenowy składnik, który idealnie sprawdzi się także na początku rozszerzania diety niemowląt. Immunoskładniki: cynk, żelazo, witaminy A** i C dla prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego Wapń** - dla prawidłowego rozwoju kości Żelazo - dla prawidłowego rozwoju funkcji poznawczych Bifidus BL - kultury bakterii Bifidobactierium lactis, które naturalnie zasiedlają przewód pokarmowy dzieci karmionych piersią **zawartość zgodnie z przepisami prawaУвімкнути сповіщення про улюблені продукти:
Інформація про продукт
Pozostałe informacje o wartościach odżywczych
1 porcja Nestlé Sinlac = 150 ml wody + 50 g proszku
Obliczona wartość odżywcza
Wartość odżywcza w gotowej porcji na 100g Sód (g) 0,0181 0,0361 Cynk (mg) 3,05 6,1 Żelazo (mg) 4 8 Jod (µg) 25,9 51,8 Wapń (mg) 234,4 468,7 Biotyna (µg) 10,35 20,7 Kwas pantotenowy (mg) 0,4 0,8 Kwas foliowy (µg) 7,7 15,4 Niacyna (B3) (mg) 1,5 3 Ryboflawina (B2) (mg) 0,15 0,3 Tiamina (B1) (mg) 0,42 0,84 Witamina E (mg) 2,15 4,3 Witamina D (µg) 2,6 5,1 Witamina C (mg) 37,1 74,1 Witamina B12 (µg) 0,43 0,85 Witamina B6 (mg) 0,2 0,4 Witamina A (µg) 215,7 431,3 Sól (g) 0,05 0,09 Białko (g) 7 13,9 Błonnik (g) 1,7 3,4 w tym cukry (g) 5,5 11 Węglowodany (g) 33,9 67,7 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,45 0,9 Tłuszcz (g) 5,3 10,5 Wartość energetyczna (kcal) 215 428 Wartość energetyczna (kJ) 905 1803 Składniki
- kultury bakterii Bifidobacterium lactis
- witaminy (C, niacyna, E, B1, kwas pantotenowy, A, B6, B2, biotyna, kwas foliowy, D, B12)
- regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
- składniki mineralne (węglan wapnia, fumaran żelaza (II), siarczan cynku, jodek potasu)
- oleje roślinne (olej rzepakowy, olej słonecznikowy)
- sacharoza
- mączka chleba świętojańskiego 16 %
- mąka ryżowa 67 %