7498
NAN OPTIPRO Plus 4 Produkt na bazie mleka dla małych dzieci 1,2 kg (2 x 600 g) - Архівна пропозиція
Dwulatek ma zupełnie inne zapotrzebowanie na składniki odżywcze niż dorosły człowiek, więc jego jadłospis powinien uwzględniać wyjątkowe potrzeby małego organizmu. NAN OPTIPRO Plus 4 powstaje na bazie mleka krowiego, jednak jego skład został zmieniony w taki sposób, by ułatwić Ci prawidłowe skomponowanie diety Twojego dziecka. Każda porcja zawiera m.in. żelazo, które przyczynia się do prawidłowego rozwoju funkcji poznawczych oraz wapń i witaminę D, wspomagające rozwój kości. Nauka w trosce o przyszłość 5 immunoskładników (cynk, żelazo, wit. A, C i D) ważnych dla prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego dziecka GOS/FOS² OPTIPRO zaawansowana technologia białka ²0,46 g GOS i 0,05 g FOS w 100 ml gotowego produktuУвімкнути сповіщення про улюблені продукти:
Інформація про продукт
Pozostałe informacje o wartościach odżywczych
Zawartość miarki: 4,62 g, 100 ml gotowego produktu = 3 płaskie miarki proszku (13,86 g) + 90 ml wody.
Obliczona wartość odżywcza
Wartość odżywcza w 100 ml gotowego produktu (ZDS) na 100g Cynk (mg) 0,75 5,4 Żelazo (mg) 1,2 8,7 Jod (µg) 18,7 135 Wapń (mg) 127 916 Biotyna (µg) 4,9 35,2 Ryboflawina (B2) (mg) 0,25 1,8 Tiamina (B1) (mg) 0,08 0,6 Witamina D (µg) 2,57 18,6 Witamina C (mg) 15,25 110 Witamina B12 (µg) 0,4 2,9 Witamina A (µg) 60 433 Sól (g) 0,03 0,24 Białko (g) 1 7,3 Błonnik (g) 0,33 2,4 w tym cukry (g) 6,4 46,6 Węglowodany (g) 8,9 64 w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone (g) 0,7 4,7 w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone (g) 1,4 10 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,6 4,5 Tłuszcz (g) 3 21,5 Wartość energetyczna (kcal) 67 484 Wartość energetyczna (kJ) 282 2027 Składniki
- **zgodnie z licencją BioGaia AB
- jodek potasu
- przeciwutleniacze (mieszanina tokoferoli, palmitynian L-askorbylu)
- siarczan cynku
- kultury bakterii Limosilactobacillus reuteri**
- siarczan żelaza (II)
- witaminy (C, B2, B1, A, biotyna, D, B12)
- fruktooligosacharydy (FOS)
- węglan wapnia
- emulgator [lecytyny (z soi)]
- regulator kwasowości (fosforany potasu)
- cytrynian wapnia
- galaktooligosacharydy (GOS) (z mleka)
- permeat serwatkowy (z mleka)
- oleje roślinne (olej rzepakowy, olej słonecznikowy)
- maltodekstryna
- laktoza (z mleka)
- mleko odtłuszczone (25 %)
- mleko pełne (48 %)