26% дешевше!
109

Kucharek Żurek śląski 46 g

Увімкнути сповіщення про улюблені продукти:

Реклама

Інформація про продукт

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100ml
    Sól (g)1
    Białko (g)0,5
    w tym cukry (g)0,7
    Węglowodany (g)3,5
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0
    Tłuszcz (g)0,5
    Wartość energetyczna (kcal)18
    Wartość energetyczna (kJ)78

    Informacje o alergenach

    Produkt może zawierać: jaja, soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.

    Składniki

    • aromaty dymu wędzarniczego
    • aromaty
    • olej rzepakowy
    • majeranek (1,5 %)
    • regulator kwasowości: kwas cytrynowy
    • wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe
    • cukier
    • mleko odtłuszczone w proszku (zawiera laktozę)
    • warzywa suszone (7,4 %): cebula, czosnek
    • sól
    • mąka żytnia (55,6 %)
  2. Przepisy

    Wypróbuj również żurek: z borowikami i parmezanem Składniki: - 100 g borowików - 100 g sera parmezn - 3 łyżki tartego chrzanu Borowiki ugotuj i po ostygnięciu pokrój w paseczki. Do przygotowanego Żurku śląskiego Kucharek dodaj borowiki i chrzan, a następnie gotuj przez 5 minut. Zupę podawaj z tartym parmezanem. z boczkiem i pieczarkami Składniki: - 150 g wędzonego boczku - 70 g pieczarek masło Obrane i pokrojone w plastry pieczarki podsmaż na maśle. Osobno podsmaż pokrojony w kostkę boczek. Tak przygotowane pieczarki i boczek dodaj do przygotowanego Żurku śląskiego Kucharek. z bobem i porem Składniki: - 150 g bobu - 1 por - 150 g wędzonego boczku Pokrojony w kostkę boczek podsmaż na patelni i wraz z poszatkowanym porem (tylko białą częścią) i ugotowanym wcześniej bobem dodaj do przygotowanego Żurku śląskiego Kucharek.

    Przygotowanie i stosowanie

    Przygotuj klasyczny żurek śląski w 5 minut Krok 1 Zawartość torebki (46 g) wsyp do 750 ml zimnej wody i dokładnie wymieszaj. Krok 2 Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 minut na małym ogniu, mieszając. Opakowanie wystarcza na 3 porcje. Życzymy smacznego!

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Cechy

    bez dodatku: barwników, tłuszczów utwardzonych

    Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Żurek w proszku.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Kucharek

    Marka

    Kucharek

  4. Dodatkowe informacje

    Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl

    Kontakt

    Prymat sp. z o.o.

  5. Zalecenia dla alergików

    • Soja - Może zawierać
    • Żyto - Zawiera
    • Orzeszki ziemne - Może zawierać
    • Gorczyca - Może zawierać
    • Mleko - Zawiera
    • Jaja - Może zawierać
    • Seler - Może zawierać
Реклама