28% дешевше!
499

Henglein Świeże ciasto filo 300 g

Ciasto filo składa się z cienkich arkuszy ciasta i świetnie nadaje się do przygotowania takich dań jak burek, strudel, zapiekanka, lasagne lub ciasteczka na słodko lub słono.

Увімкнути сповіщення про улюблені продукти:

Реклама

Інформація про продукт

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)1,8
    Białko (g)8,1
    w tym cukry (g)4
    Węglowodany (g)58
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,4
    Tłuszcz (g)0,9
    Wartość energetyczna (kcal)280
    Wartość energetyczna (kJ)1180

    Składniki

    • skrobia kukurydziana
    • środek do przetwarzania mąki (polepszacz): L-cysteina
    • regulator kwasowości: cytryniany potasu, octany sodu
    • substancja konserwująca: sorbinian potasu
    • emulgator: lecytyny (soja)
    • sól
    • woda
    • mąka pszenna
  2. Przepisy

    Propozycja przygotowania nadzienia z jabłkami i cynamonem: Należy użyć: 4 jabłka, 1 łyżeczkę cynamonu, od 1 do 2 łyżek brązowego cukru. Według upodobań dodać orzechy, rodzynki lub marcepan. Przygotowanie: jabłka obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Rozprowadzić na cieście. Posypać cynamonem i cukrem i wybranymi dodatkami. Propozycja przygotowania nadzienia ze szpinakiem i serem feta: Należy użyć: 450 g szpinaku, 200 g sera feta, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, czosnek. Przygotowanie: szpinak umyć i osuszyć lub rozmrozić.. Wymieszać z serem feta, dodać czosnek i doprawić. Rozprowadzić na cieście. Sposób przygotowania burka z nadzieniem: Folia, w którą zawinięte jest ciasto nie nadaje się do spożycia i do pieczenia. Ciasto filo rozwinąć na blacie. Jeden arkusz posmarować pędzelkiem mieszanką wody, oliwy i mleka w jednakowej proporcji po ok. 25 ml. Na tak przygotowany arkusz (maksymalnie dwa, ułożone jeden na drugi) wyłożyć równomiernie część nadzienia: z jabłek i cynamonem lub ze szpinakiem i serem feta. Nadzienie rozłożyć proporcjonalnie do ilości użytych arkuszy ciasta. Arkusz zwinąć w rulon (można zwijać w ślimaki). Ciasto ułożyć na papierze do pieczenia. Jeszcze raz posmarować przygotowaną wcześniej mieszanką. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika ponownie przesmarować pozostałą częścią mieszanki.

    Warunki przechowywania

    • Maks. temp. °C - 8
    • Min. temp. °C - 2

    Przechowywanie

    Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.

    Przygotowanie i stosowanie

    Zużyć zaraz po otwarciu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Schładzać
  3. Zalecenia dla alergików

    • Pszenica - Zawiera
    • Soja - Zawiera
  4. Opis produktu

    Ciasto filo składa się z cienkich arkuszy ciasta i świetnie nadaje się do przygotowania takich dań jak burek, strudel, zapiekanka, lasagne lub ciasteczka na słodko lub słono.

    Kontakt

    Henglein Polska Sp. z o.o.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Ciasto filo. Półprodukt garmażeryjny chłodzony.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Henglein

    Cechy

    7 arkuszy ciasta

    Marka

    Henglein

Реклама