469

Dr. Oetker Krem do tortów i ciast czekoladowy smak 127 g

Увімкнути сповіщення про улюблені продукти:

Реклама

Інформація про продукт

  1. reference_intake_statement

    • Reference Intake Statement - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

    Pozostałe informacje o wartościach odżywczych

    Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o średnicy 24 cm. Po podzieleniu kremu na 12 porcji - 1 porcja = około 44 g

    Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

    1 porcja (44 g)** zawiera:
    Wartość energetyczna515 kJ / 124 kcal / 6.00%
    Energia w 100 g 1171 kJ / 282 kcal
    Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
    ** po przyrządzeniu z masłem i mlekiem

    Obliczona wartość odżywcza

    Wartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2 % tł.): 1 porcja = 44 gWartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2 % tł.): 100 g
    Sól (g)0,050,11
    Białko (g)1,73,9
    w tym cukry (g)5,813
    Węglowodany (g)8,519
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)6,515
    Tłuszcz (g)9,121
    Wartość energetyczna (kcal)124282
    Wartość energetyczna (kJ)5151171

    Składniki

    • sól
    • aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
    • ekstrakt słodu JĘCZMIENNEGO
    • białka MLEKA (zawierają LAKTOZĘ)
    • czekolada
    • żelatyna
    • emulgator (mono-i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym)
    • skrobia modyfikowana
    • olej palmowy
    • kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
    • syrop glukozowy
    • cukier
  2. Przepisy

    Przepis na Krem na babeczki - wersja z mlekiem: Zmiksuj krem z 200 ml schłodzonego mleka. - wersja ze śmietanką: Ubij 250 ml zimnej śmietanki 30 % tł., pod koniec ubijania dodaj Krem i delikatnie wszystko połącz.

    date_marking_type

    Najlepiej spożyć przed …

    Przechowywanie

    Najlepiej spożyć przed końcem: patrz na opakowaniu. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Przygotowanie i stosowanie

    Sposób przygotowania: wersja z mlekiem 1. Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka. 2. Zawartość torebki wsyp do mleka i miksuj całość - najpierw na niskich, a po chwili na wysokich obrotach przez ok. 3 minuty. wersja z mlekiem i masłem Utrzyj 100 g miękkiego masła na puch i dodaj je do ubitego z mlekiem Kremu (patrz pkt. 1 i 2). Połącz całość miksując przez ok. 2 minuty.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Dodatki

    • Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy - Zawiera
    • Smaki / Aromaty - Zawiera

    Zalecenia dla alergików

    • Mleko - Zawiera
    • Jęczmień - Zawiera
  4. Kontakt

    Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Mieszanka w proszku do przyrządzenia kremu do tortów, smak czekoladowy.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Dr. Oetker

    Cechy

    • z dodatkiem belgijskiej czekolady
    • gotowy w 3 min
    • bez tłuszczów utwardzonych

    Marka

    Dr. Oetker

Реклама