599
799
Bakalland Mak niebieski 200 g
Historia ziarenek maku sięga czasów starożytnych. Ten piękny kwiat raz w roku zrzuca kolorowe płatki, odkrywając makówkę wypełnioną cennymi ziarenkami. W zależności od gatunku, mak charakteryzuje się szerokim wachlarzem zastosowań i właściwości. Mak niebieski jest najpopularniejszą odmianą wykorzystywaną w kulinariach. Powszechnie stosuje się go głównie w okresie świątecznym, jako bazę potraw oraz wypieków.Увімкнути сповіщення про улюблені продукти:
Інформація про продукт
reference_intake_statement
- Reference Intake Statement - Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Obliczona wartość odżywcza
na 100g Cynk (mg) 3,34 Potas (mg) 963 Fosfor (mg) 1022 Mangan (mg) 3,71 Magnez (mg) 458 Żelazo (mg) 8,1 Miedź (mg) 0,42 Wapń (mg) 1266 Kwas foliowy (µg) 58 Witamina E (mg) 1,8 Witamina B6 (mg) 0,44 Sól (g) 0,01 Białko (g) 21 Błonnik (g) 21 w tym cukry (g) 2,2 Węglowodany (g) 5,8 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 5 Tłuszcz (g) 39 Wartość energetyczna (kcal) 501 Wartość energetyczna (kJ) 2071 Informacje o alergenach
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, orzechy, mleko, soję oraz nasiona sezamu.