Теги
Sonko Kasza jaglana 400 g (4 x 100 g) - пропозиції та рекламні газетки
Kasza jaglana produkowana jest z prosa, jednego z najstarszych gatunków zbóż na świecie, poddanego procesowi obłuszczania. Produkt jest źródłem błonnika pokarmowego, żelaza, cynku i chromu. Dodatkowo kaszę jaglaną cechuje wysoka zawartość magnezu. Kasza ta stanowi doskonały dodatek do dań głównych, sałatek, zup, jak również deserów z bakaliami.
Інформація про продукт
Obliczona wartość odżywcza
na porcję na 100g Cynk (mg) 1,1 2,2 Magnez (mg) 57 114 Żelazo (mg) 1,5 2,9 Chrom (µg) 4,3 8,5 Sól (g) 0,01 0,01 Białko (g) 6 11,9 Błonnik (g) 2,6 5,1 w tym cukry (g) 2 4 Węglowodany (g) 32 63,9 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,3 0,6 Tłuszcz (g) 1,9 3,8 Wartość energetyczna (kcal) 174 348 Wartość energetyczna (kJ) 736 1470 Składniki
kasza jaglana