389

Basia Mąka żytnia pełnoziarnista typ 2000 900 g - Архівна пропозиція

Naturalne źródło składników mineralnych*, witamin** i błonnika Powstaje ze zmielenia całego ziarna żyta wraz z łuską, bielmem i zarodkiem Jest doskonałym sposobem na wzbogacenie wypieków i dań *Fosfor, magnez, żelazo, mangan. **Tiamina, Kwas foliowy.

Увімкнути сповіщення про улюблені продукти:

Реклама

Інформація про продукт

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Fosfor (mg)226
    Mangan (mg)2,7
    Magnez (mg)90
    Żelazo (mg)3
    Kwas foliowy (µg)99,3
    Tiamina (B1) (mg)0,23
    Sól (g)0,01
    Białko (g)9,3
    Błonnik (g)17
    w tym cukry (g)1,1
    Węglowodany (g)57
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,4
    Tłuszcz (g)1,6
    Wartość energetyczna (kcal)314
    Wartość energetyczna (kJ)1322
  2. Przepisy

    Chleb razowy żytnio-orkiszowy 180 g Mąki Basia Żytnia Pełnoziarnista 360 g Mąki Basia z Orkiszu Pełnoziarnista 7 g suszonych drożdży 400 ml letniej wody, 2 łyżki oleju 1 łyżka soli, 2 łyżeczki cukru mieszanka ziaren do posypania Przepis wykonania znajdziesz na basiazsercem.pl Więcej przepisów znajdziesz na basiazsercem.pl

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Oświadczenia żywieniowe

    • **Tiamina, Kwas foliowy.
    • *Fosfor, magnez, żelazo, mangan.
    • Naturalne źródło składników mineralnych*, witamin** i błonnika
    • bogata w błonnik

    O marce

    Z natury dla Ciebie Dobierz Basię by uzyskać najlepszy efekt: Z Orkiszu Pełnoziarnista: Chleby, Bułki, Rogaliki, Ciasteczka, Muffinki Żytnia Pełnoziarnista: Chleby, Ciasteczka, Zakwas Pszenna Pełnoziarnista: Chleby, Bułki, Rogaliki, Muffinki Gdy pieczesz: Tortowa Extra, Tortowa Orkiszowa, Extra Wypiek Drożdżowe, Extra Wypiek Biszkopty, Krupczatka Gdy gotujesz: Wrocławska, Poznańska, Na Pizzę Włoską, Uniwersalna

    Opis produktu

    Naturalne źródło składników mineralnych*, witamin** i błonnika Powstaje ze zmielenia całego ziarna żyta wraz z łuską, bielmem i zarodkiem Jest doskonałym sposobem na wzbogacenie wypieków i dań *Fosfor, magnez, żelazo, mangan. **Tiamina, Kwas foliowy.

    Kontakt

    GoodMills Polska Sp. z o.o.

  4. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Mąka żytnia pełnoziarnista typ 2000

    Marka standaryzowana

    • Marka - Basia

    Cechy

    bogata w błonnik

    Marka

    Basia

Реклама