439

Kamis Panierka chrupiący kurczak paprykowa 70 g

Bez dodatku: glutaminianu monosodowego, konserwantów
Реклама

Інформація про продукт

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)6,6
    Białko (g)14
    w tym cukry (g)1,4
    Węglowodany (g)67
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,8
    Tłuszcz (g)3,5
    Wartość energetyczna (kcal)367
    Wartość energetyczna (kJ)1554

    Informacje o alergenach

    Może zawierać gorczycę, mleko, seler, soję.

    Składniki

    • aromat
    • drożdże
    • JAJA w proszku
    • mąka kukurydziana
    • sól
    • przyprawy (czosnek, papryka słodka (4 %), papryka ostra (3 %), pieprz czarny)
    • mąka PSZENNA
  2. Przepisy

    Wrapy z kurczakiem Przygotowanie 20 min Gotowanie 5 min Porcje 4 Składniki - 300 g filetów z kurczaka - 1 opakowanie Panierka Chrupiący Kurczak Paprykowa Kamis - olej do smażenia Sos: - 180 ml jogurtu greckiego - 3 łyżki świeżej mięty posiekanej - 1 łyżeczka skórki z cytryny posiekanej - 1 łyżeczka soku z cytryny - 1 łyżeczka czosnku granulowanego Kamis - sól, pieprz do smaku Do podania: 4 wrapy o średnicy 26 cm sałata, pomidor, papryka, ogórek, cebula według uznania 1. Kurczaka pokrój na długie paski o grubości około 2 cm. 2. Do wysokiej patelni wlej olej, do wysokości 4 cm i rozgrzej do 180 °C. 3. Każdy pasek zanurz w zimnej wodzie, a następnie dokładnie obtocz w panierce, smaż około 3 minuty i wyjmij na papierowy ręcznik. 4. W międzyczasie wymieszaj wszystkie składniki na sos. 5. Wrapy podgrzewaj kolejno na suchej dużej patelni, na każdym układaj ¼ dodatków, sosu, kurczaka, dokładnie zwiń. Wypróbuj też do warzyw i sera camembert! Panierka Kamis nada też wyjątkowej chrupkości warzywom czy serowi camembert. Wystarczy, że roztrzepiesz w miseczce jajko, posmarujesz nim ser lub pokrojone warzywa i przyrządzisz według instrukcji na opakowaniu. Airfryer Chrupiącego kurczaka możesz również przygotować w airfryerze. Kurczaka pokrój w długie paski o grubości ok. 2 cm. Każdy kawałek zanurz w zimnej wodzie, a następnie obtocz w panierce. Smaż w airfryerze w 170 °C przez 10-12 minut. Cukinia / Metoda przygotowania plastry o grubości ok. 0,5-1 cm / Piekarnik (180 °C) 15 min / Airfryer (180 °C) 10 min Bakłażan / Metoda przygotowania plastry o grubości ok. 0,5-1 cm / Piekarnik (180 °C) 20 min / Airfryer (180 °C) 10 min Batat / Metoda przygotowania słupki o grubości ok. 1 cm / Piekarnik (180 °C) 30 min / Airfryer (180 °C) 15 min Ser camembert (120 g) / Metoda przygotowania w całości / Piekarnik (180 °C) 10 min / Airfryer (180 °C) 7 min

    date_marking_type

    Najlepiej spożyć przed …

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Dodatki

    • Drożdże - Zawiera
    • Smaki / Aromaty - Zawiera
    • Dodatek MSG - Nie zawiera

    Zalecenia dla alergików

    • Pszenica - Zawiera
    • Soja - Może zawierać
    • Gorczyca - Może zawierać
    • Mleko - Może zawierać
    • Jaja - Zawiera
    • Seler - Może zawierać
  4. Dodatkowe informacje

    Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl

    Opis produktu

    Bez dodatku: glutaminianu monosodowego, konserwantów

    Kontakt

    McCormick Polska S.A.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Panierka paprykowa do drobiu.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Kamis

    Cechy

    • bez dodatku oleju palmowego
    • dodaj tylko mięso i olej
    • ekstra chrupiąca

    Marka

    Kamis

Реклама