399

Gellwe Krem do tortów i ciast waniliowy smak 120 g

Krem do ciasta Gellwe wybrane rodzaje* FoodCare, 120 - 145 g 100 g - 2,75 - 3,33
Реклама

Інформація про продукт

  1. reference_intake_statement

    • Reference Intake Statement - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

    Pozostałe informacje o wartościach odżywczych

    Z jednego opakowania otrzymujemy około 520 g gotowego kremu, co wystarcza na przygotowanie tortu o średnicy 24 cm i podzielenie go na 16 porcji (1 porcja = około 32 g kremu).

    Obliczona wartość odżywcza

    Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 % masłem w 1 porcji (około 32 g)Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 % i masłem w 100 g
    Sól (g)0,030,11
    Białko (g)1,23,9
    w tym cukry (g)4,714,7
    Węglowodany (g)6,720,2
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)516,5
    Tłuszcz (g)722,6
    Wartość energetyczna (kcal)95300
    Wartość energetyczna (kJ)3961246

    Informacje o alergenach

    Może zwierać soję.

    Składniki

    • ekstrakt wanilii
    • barwnik (karoteny)
    • sól
    • aromat
    • białka mleka
    • żelatyna
    • emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych)
    • skrobie (ziemniaczana, pszenna)
    • oleje roślinne całkowicie utwardzone (kokosowy, palmowy)
    • syrop glukozowy
    • cukier
  2. date_marking_type

    Najlepiej spożyć przed …

    Przepisy

    Do sporządzenia kremu o smaku waniliowym przygotuj: - 300 ml zimnego mleka (ok. 1 i 1/4 szklanki), - 100 g masła lub margaryny. Sposób przygotowania: Wersja z mlekiem: 1. Do wysokiego naczynia wlej 300 ml zimnego mleka. 2. Zawartość torebki wsyp do mleka, miksuj najpierw na najniższych, a następnie na najwyższych obrotach przez 2 minuty. Wersja z mlekiem i masłem lub margaryną: Krem przygotuj według pkt. 1 i 2. W osobnym naczyniu utrzyj 100 g miękkiego masła lub margaryny, a następnie dodaj do uprzednio przygotowanego kremu. Całość miksuj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji (około 1 minutę). Krem użyj do przełożenia i dekoracji ciasta lub tortu bezpośrednio po jego przygotowaniu, a następnie wstaw do schłodzenia w lodówce na ok. 3 godz. Pomysł na: Tort waniliowy Przygotuj: 140 g mąki pszennej (ok. 1 szklanka), 130 g cukru pudru (ok. 1 szklanka), 5 jajek, płaską łyżeczkę proszku do pieczenia Gellwe. Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzej do temp. 180 °C. Tortownicę o średnicy 24 cm lub formę 25 x 28 cm posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Jajka ubij z cukrem pudrem do momentu aż masa zgęstnieje (przez ok. 5 min.). Dodaj przesianą mąkę z proszkiem i wymieszaj delikatnie łyżką. Ciasto przełóż do tortownicy lub formy i piecz przez ok. 30 min. Upieczone i wystudzone ciasto przekrój poziomo na 2 równe części. Otrzymanym kremem przełóż części ciasta.

    Przechowywanie

    Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii produkcyjnej. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Dodatki

    • Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy - Zawiera
    • Smaki / Aromaty - Zawiera
    • Barwniki - Zawiera

    Zalecenia dla alergików

    • Pszenica - Zawiera
    • Soja - Może zawierać
    • Mleko - Zawiera
  4. O marce

    Gellwe - naturalnie pyszne Smacznego życzy polska marka Gellwe

    Kontakt

    FoodCare Sp. z o.o.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Krem w proszku o smaku waniliowym do ciast i tortów.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Gellwe

    Cechy

    • z naturalnym ekstraktem wanilii
    • 3 minuty i gotowe!

    Marka

    Gellwe

Реклама