16235

Benriach Aged 30 Speyside Single Malt Scotch Whisky 700 ml

Doskonały przykład złożonego smaku Benriach w jego najbardziej luksusowym wydaniu. Dojrzewanie w czterech rodzajach beczek: po sherry, bourbonie, virgin oak i porto oferuje głębokie, aromatyczne bogactwo smaku z nutami ciemnych owoców, bogatego orzecha włoskiego i aksamitną dębową pikanterią. Rachel opracowała ten smak wykorzystując do tego celu 100% torfowy alkohol Benriach, co powoduje, że jest to wyjątkowo rzadki single malt, jeden z niewielu dostępnych torfowych maltów Speyside o tak długim okresie leżakowania. Aromat: Duszona śliwka, pieczona pomarańcza, wędzony orzech, kakao cynamonowe Barwa: Mahoń Smak: Ciemne owoce, miód manuka, czekoladowe rodzynki, dym miodowy Finisz: Zadymienie: Złożone

Увімкнути сповіщення про улюблені продукти:

Реклама

Інформація про продукт

  1. Przepisy

    Najlepiej smakuje bez dodatkw lub z kostk lodu.

    Dolna granica wieku

    • Ustawowa - rok/lata/lat

    Przechowywanie

    Przechowywać w temperaturze pokojowej

    Przygotowanie i stosowanie

    Najlepiej smakuje bez dodatków lub z kostką lodu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  2. whisky_whiskey_info

    • Typ Whisky / Whiskey - Speyside

    Rodzaj pojemnika

    • Rodzaj pojemnika - Korek z kory dębu

    Ogólne dane dotyczące alkoholu

    • Wskazówki dotyczące degustacji - Aroma: Stewed plum, baked orange, smoked walnut, cinnamon cocoa
    • Propozycja podania - Najlepiej smakuje bez dodatków lub z kostką lodu.
    • Alkohol wg objętości - 46.0
  3. Dodatkowe informacje

    Benriach Distillery, Speyside, Scotland Doskonały przykład złożonego smaku Benriach w jego najbardziej luksusowym wydaniu. Dojrzewanie w czterech rodzajach beczek: po sherry, bourbonie, virgin oak i beczkach po porto oferuje głębokie, aromatyczne bogactwo smaku z nutami ciemnych owoców, bogatego orzecha włoskiego i aksamitną dębową pikanterią. Wyprodukowany ze 100% torfowego alkoholu Benriach.

    Pozostałe informacje

    Poszukiwacz przygód i przedsiębiorca John Duff założył Benriach Distillery w 1898 roku. To destylarnia położona w samym sercu szkockiego Speyside, w północno-wschodnim regionie Morayshire, która do dziś zachowała rzemieślniczą tradycję tworzenia single malt whisky. Filozofia Benriach to kreatywne podejście do destylacji whisky, dojrzewania w różnorodnych beczkach i odważnego łączenia destylatów. W destylarni Benriach destylujemy trzy odrębne style whisky: klasyczne nietorfowe, dymne i małe partie whisky potrójnie destylowanej. Bardzo ważnym miejscem w destylarni jest Magazyn 13, w którym można znaleźć naprawdę znakomite beczki – po bourbonie, sherry, porto, winach hiszpańskich i portugalskich oraz te nowe, jeszcze niewykorzystane. Beczki są starannie selekcjonowane przez Mistrzynię Destylacji, doktor Rachel Barrie, tak by dojrzewająca następnie w nich whisky nabierała kompleksowego smaku. Whisky Benriach charakteryzuje się tak wielowymiarowym smakiem i różnorodnością stylów dzięki unikalnemu sposobowi destylacji, który wydobywa z whisky nuty owoców. Wyróżnikiem Benriach jest też bogata w minerały woda, tradycja wytwarzania słodu bezpośrednio w destylarni, a także wysokiej jakości jęczmień pochodzący z lokalnych upraw. Doskonały przykład złożonego smaku Benriach w jego najbardziej luksusowym wydaniu. Dojrzewanie w czterech rodzajach beczek: po sherry, bourbonie, virgin oak i beczkach po porto oferuje głębokie, aromatyczne bogactwo smaku z nutami ciemnych owoców, bogatego orzecha włoskiego i aksamitną dębową pikanterią. Rachel opracowała ten smak wykorzystując do tego celu 100% torfowy alkohol Benriach, co powoduje, że jest to wyjątkowo rzadki single malt, jeden z niewielu dostępnych torfowych maltów Speyside o tak długim okresie leżakowania. Rachel Barrie jest Master Blenderem w BenRiach, The GlenDronach i Glenglassaugh. Rachel odpowiada za nadzorowanie procesu dojrzewania nowo wyprodukowanego trunku do postaci gotowej whisky, w tym za kadzie, wybór drewna, kupażowanie, jakość trunku i zgodność z przepisami. Smakuje, ocenia i rozdziela dojrzewające w magazynach zapasy dla poszczególnych marek, ocenia istniejące blendy i opracowuje nowe. Ponadto Rachel zarządza procesami pozyskiwania drewna i leżakowania, w tym innowacyjnymi rozwiązaniami w zakresie dębiny i jej obróbki. Wcześniej Rachel przez pięć lat pracowała jako Master Blender w Morrison Bowmore Distillers, gdzie kierowała działaniami związanymi z opracowywaniem whisky dla Bowmore, Auchentoshan i Glen Garioch, a ostatnio także Laphroaig i Ardmore. Przed dołączeniem do Morrison Bowmore Distillers przez 16 lat pracowała w Glenmorangie Company, z czego osiem na stanowisku kreatora whisky i Master Blendera single maltów Glenmorangie i Ardbeg, a także szkockich blendów James Martin's i Bailie Nicol Jarvie. Rachel ukończyła z wyróżnieniem studia chemiczne na Uniwersytecie w Edynburgu, a następnie rozpoczęła karierę jako naukowiec w Szkockim Instytucie Badań nad Whisky. Otrzymała wiele branżowych wyróżnień za pracę nad tworzeniem wielokrotnie nagradzanych whisky, a także za sędziowanie w międzynarodowych konkursach wyrobów alkoholowych i zasiadanie w licznych komisjach branżowych.

    O marce

    Poszukiwacz przygód i przedsiębiorca John Duff założył Benriach Distillery w 1898 roku. To destylarnia położona w samym sercu szkockiego Speyside, w północno-wschodnim regionie Morayshire, która do dziś zachowała rzemieślniczą tradycję tworzenia single malt whisky. Filozofia Benriach to kreatywne podejście do destylacji whisky, dojrzewania w różnorodnych beczkach i odważnego łączenia destylatów. W destylarni Benriach destylujemy trzy odrębne style whisky: klasyczne nietorfowe, dymne i małe partie whisky potrójnie destylowanej. Bardzo ważnym miejscem w destylarni jest Magazyn 13, w którym można znaleźć naprawdę znakomite beczki – po bourbonie, sherry, porto, winach hiszpańskich i portugalskich oraz te nowe, jeszcze niewykorzystane. Beczki są starannie selekcjonowane przez Mistrzynię Destylacji, doktor Rachel Barrie, tak by dojrzewająca następnie w nich whisky nabierała kompleksowego smaku. Whisky Benriach charakteryzuje się tak wielowymiarowym smakiem i różnorodnością stylów dzięki unikalnemu sposobowi destylacji, który wydobywa z whisky nuty owoców. Wyróżnikiem Benriach jest też bogata w minerały woda, tradycja wytwarzania słodu bezpośrednio w destylarni, a także wysokiej jakości jęczmień pochodzący z lokalnych upraw.

    Opis produktu

    Doskonały przykład złożonego smaku Benriach w jego najbardziej luksusowym wydaniu. Dojrzewanie w czterech rodzajach beczek: po sherry, bourbonie, virgin oak i porto oferuje głębokie, aromatyczne bogactwo smaku z nutami ciemnych owoców, bogatego orzecha włoskiego i aksamitną dębową pikanterią. Rachel opracowała ten smak wykorzystując do tego celu 100% torfowy alkohol Benriach, co powoduje, że jest to wyjątkowo rzadki single malt, jeden z niewielu dostępnych torfowych maltów Speyside o tak długim okresie leżakowania. Aromat: Duszona śliwka, pieczona pomarańcza, wędzony orzech, kakao cynamonowe Barwa: Mahoń Smak: Ciemne owoce, miód manuka, czekoladowe rodzynki, dym miodowy Finisz: Zadymienie: Złożone

    Kontakt

    Brown-Forman Polska Sp. z o.o.

  4. g_s1_category

    • GPC Brick Code - 10000263
  5. Podmarka

    • Podmarka - The Thirty

    Marka standaryzowana

    • Marka - Benriach

    Cechy

    • 100% torfowy alkohol Benriach
    • Leżakowanie w beczkach: Beczka po sherry Beczka po bourbonie Virgin Oak Beczka po porto
    • Niezwykle rzadki single malt z nutami luksusowego dymu

    Marka

    Benriach

Реклама