33% дешевше!
799

Basia Mąka tortowa orkiszowa typ 450 900 g

Mąka Basia Tortowa Orkiszowa powstaje w 100% z orkiszu. Orkisz to pradawne zboże z gatunku pszenic uprawiane już przed wiekami, szczególnie w starożytności i średniowieczu. Odkryty na nowo orkisz jest obecnie popularny wśród miłośników zdrowej i naturalnej żywności. Ziarna orkiszu są źródłem błonnika, mają wysoką zawartość białka oraz witaminy B9. Mąka Basia Tortowa Orkiszowa jest doskonała do codziennych domowych wypieków. To idealna alternatywa dla osób, które dbają o zdrowy styl życia, a jednocześnie lubią cieszyć się smakiem i aromatem pysznych domowych wypieków w gronie rodziny!
Реклама

Інформація про продукт

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Kwas foliowy (µg)135,4
    Witamina E (mg)3
    Sól (g)0,01
    Białko (g)14,5
    Błonnik (g)5,1
    w tym cukry (g)2,1
    Węglowodany (g)66,4
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0,5
    Tłuszcz (g)2
    Wartość energetyczna (kcal)352
    Wartość energetyczna (kJ)1490
  2. Przepisy

    Muffinki orkiszowe z bakaliami (20 sztuk) Potrzebne składniki: - 300 g Mąki Basia Tortowej Orkiszowej - 4 jaja - 200 g cukru - 250 g masła - 12 g cukru waniliowego (1 opakowanie) - 4 g proszku do pieczenia (1 łyżeczka) - 4 g gałki muszkatołowej (1 łyżeczka) - bakalie Jaja ubijamy mikserem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy do niej cukier i cukier waniliowy. Następnie wlewamy rozpuszczone i ostudzone masło i mieszamy na wolnych obrotach miksera. Po tym dodajemy mąkę orkiszową wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przesianą, ciasto cały czas ręcznie delikatnie mieszamy trzepaczką. Do masy dodajemy bakalie i mieszamy. Gotowe ciasto przekładamy do 20 foremek na muffinki. Pieczemy z termoobiegiem w temperaturze 180°C przez około 15 minut. Smacznego.

    Przechowywanie

    Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Opis produktu

    Mąka Basia Tortowa Orkiszowa powstaje w 100% z orkiszu. Orkisz to pradawne zboże z gatunku pszenic uprawiane już przed wiekami, szczególnie w starożytności i średniowieczu. Odkryty na nowo orkisz jest obecnie popularny wśród miłośników zdrowej i naturalnej żywności. Ziarna orkiszu są źródłem błonnika, mają wysoką zawartość białka oraz witaminy B9. Mąka Basia Tortowa Orkiszowa jest doskonała do codziennych domowych wypieków. To idealna alternatywa dla osób, które dbają o zdrowy styl życia, a jednocześnie lubią cieszyć się smakiem i aromatem pysznych domowych wypieków w gronie rodziny!

    Kontakt

    GoodMills Polska Sp. z o.o.

  4. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Mąka tortowa z pszenicy orkisz typ 450

    Marka standaryzowana

    • Marka - Basia

    Cechy

    • najlepsza do wypieków
    • 100% orkiszu

    Marka

    Basia

Реклама