759

Bakalland Masa makowa z bakaliami 850 g

Produkt dostępny w naszej ofercie powstaje z wysokiej jakości, wyselekcjonowanych ziaren, które następnie są poddawane dwukrotnemu mieleniu. Dzięki temu masa uzyskuje zwartą, delikatnie wilgotną konsystencję i stanowi idealny dodatek do ciast i deserów. Do masy makowej dodajemy także wyśmienitą kompozycję słodkich i pachnących bakalii, dzięki czemu wszystkie zapachy idealnie się uzupełniają i tworzą razem oryginalny aromat. Tak przygotowana masa jest gotowa do wykorzystania i nie trzeba do niej już nic dodawać. Dzięki temu świetnemu składnikowi zaoszczędzisz dużo czasu na samodzielnej obróbce maku, a w rezultacie - na robieniu ciasta. Masa makowa - składnik wyśmienitych wypieków Masa makowa to składnik kilku wigilijnych wypieków, a także niektórych potraw. Tradycyjny makowiec lub drożdżowa strucla makowa to wyśmienite ciasta, bez których wiele osób nie wyobraża sobie świąt Bożego Narodzenia. Kutia to kolejny przysmak, którego głównym składnikiem - poza kluskami - jest masa makowa. Wystarczy dodać odrobinę miodu i jedna z wigilijnych potraw jest gotowa w kilka chwil. Na bazie maku z dodatkiem bakalii można także stworzyć inne rozpływające się w ustach desery, chętnie przygotowywane na wiele okazji. Tort makowy z kremem kakaowym warto przyrządzić na urodziny najbliższych, a słodki seromakowiec - na niedzielną wizytę przyjaciół.
Реклама

Інформація про продукт

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Wapń (mg)385
    Sól (g)0,01
    Białko (g)5,6
    Błonnik (g)8
    w tym cukry (g)19
    Węglowodany (g)22
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)1,3
    Tłuszcz (g)9,8
    Wartość energetyczna (kcal)215
    Wartość energetyczna (kJ)900

    Informacje o alergenach

    Produkt może zawierać soję, mleko, orzechy i orzeszki ziemne.

    Składniki

    • regulator kwasowości: kwas cytrynowy
    • aromat
    • kaszka pszenna
    • syrop cukru inwertowanego
    • skórka pomarańczowa kandyzowana 45 % (skórka pomarańczowa 49 %, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier)]
    • bakalie 6,5 % [rodzynki 55 % (rodzynki 99,5 %, olej bawełniany i/lub słonecznikowy)
    • cukier
    • mak 22 %
    • woda
  2. date_marking_type

    Najlepiej spożyć przed …

    Trwałość po otwarciu

    • Trwałość po otwarciu - Godziny

    Przechowywanie

    Najlepiej spożyć przed końcem: data i nr partii na wieczku lub denku. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 48 godzin.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Dodatki

    • Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy - Zawiera
    • Aromaty - Zawiera

    Zalecenia dla alergików

    • Pszenica - Zawiera
    • Orzechy włoskie - Może zawierać
    • Soja - Może zawierać
    • Pistacje/orzechy pistacjowe - Może zawierać
    • Orzeszki pekan - Może zawierać
    • Orzeszki ziemne - Może zawierać
    • Orzechy - Może zawierać
    • Mleko - Może zawierać
    • Orzechy makadamia / Orzechy Queensland - Może zawierać
    • Orzechy laskowe - Może zawierać
    • Orzechy nerkowca - Może zawierać
    • Orzechy brazylijskie - Może zawierać
    • Migdały - Może zawierać
  4. Dodatkowe informacje

    Wspieramy Ukrainę

    Opis produktu

    Produkt dostępny w naszej ofercie powstaje z wysokiej jakości, wyselekcjonowanych ziaren, które następnie są poddawane dwukrotnemu mieleniu. Dzięki temu masa uzyskuje zwartą, delikatnie wilgotną konsystencję i stanowi idealny dodatek do ciast i deserów. Do masy makowej dodajemy także wyśmienitą kompozycję słodkich i pachnących bakalii, dzięki czemu wszystkie zapachy idealnie się uzupełniają i tworzą razem oryginalny aromat. Tak przygotowana masa jest gotowa do wykorzystania i nie trzeba do niej już nic dodawać. Dzięki temu świetnemu składnikowi zaoszczędzisz dużo czasu na samodzielnej obróbce maku, a w rezultacie - na robieniu ciasta. Masa makowa - składnik wyśmienitych wypieków Masa makowa to składnik kilku wigilijnych wypieków, a także niektórych potraw. Tradycyjny makowiec lub drożdżowa strucla makowa to wyśmienite ciasta, bez których wiele osób nie wyobraża sobie świąt Bożego Narodzenia. Kutia to kolejny przysmak, którego głównym składnikiem - poza kluskami - jest masa makowa. Wystarczy dodać odrobinę miodu i jedna z wigilijnych potraw jest gotowa w kilka chwil. Na bazie maku z dodatkiem bakalii można także stworzyć inne rozpływające się w ustach desery, chętnie przygotowywane na wiele okazji. Tort makowy z kremem kakaowym warto przyrządzić na urodziny najbliższych, a słodki seromakowiec - na niedzielną wizytę przyjaciół.

    Kontakt

    FoodWell Sp. z o.o.

  5. Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Masa makowa z bakaliami. Produkt sterylizowany.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Bakalland

    Cechy

    • Dobra i polska firma
    • idealna do makowca

    Marka

    Bakalland

Реклама