649

Pudliszki Passata przecier pomidorowy 500 g - Oferta archiwalna

Nazwa „Passata” pochodzi od włoskiego passate i oznacza tyle co przechodzić przez. To dlatego, że passata to pomidory, które przechodzą przez ostrza i tarki, by uzyskać płynną konsystencję. Nasza passata to przetarte, pozbawione skórki i pestek pomidory, z których odparowaliśmy nieco wody, tak aby uzyskać gęstą, ale jeszcze płynną (w porównaniu do koncentratu pomidorowego) konsystencję. Gotową passatę zamknęliśmy w przyjaznej środowisku szklanej butelce, dzięki czemu od razu można zobaczyć jak gęsta i intensywnie czerwona jest zawartość. W naszej passacie znajdziesz jedynie pomidory, sok pomidorowy, szczyptę soli i kwasek cytrynowy (który pozyskujemy z owoców i warzyw). Żadnych konserwantów! Świeżo, naturalnie, zdrowo i jakże wygodnie! Możesz skorzystać z naszej passaty przygotowując potrawy, które nie wymagają użycia pomidorów w kawałkach, jak na przykład sosy, zupy, gulasz czy chilli con carne. Ciesz się smakiem dojrzałych pomidorów przez cały rok. Idealna do Twoich ulubionych potraw: - mięs i makaronów - zapiekanek mięsnych i warzywnych - jako nadzienie do naleśników i krokietów - jako sos do pizzy
Reklama

Informacje o produkcie

  1. Obliczona wartość odżywcza

    na 100g
    Sól (g)0,25
    Białko (g)1,6
    Błonnik (g)1
    w tym cukry (g)6,7
    Węglowodany (g)7,1
    w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)0
    Tłuszcz (g)0,1
    Wartość energetyczna (kcal)37
    Wartość energetyczna (kJ)158

    Składniki

    • Zawartość ekstraktu: nie mniej niż 11 %
    • sól
    • przecier pomidorowy (99 %)
  2. Przechowywanie

    Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.

    Rodzaj przechowywania

    • Typ - Przechowywać w temperaturze otoczenia
  3. Cechy

    ciesz się smakiem dojrzałych pomidorów przez cały rok

    Nazwa produktu uregulowana prawnie

    Przecier pomidorowy. Produkt pasteryzowany.

    Marka standaryzowana

    • Marka - Pudliszki

    Marka

    Pudliszki

  4. Opis produktu

    Nazwa „Passata” pochodzi od włoskiego passate i oznacza tyle co przechodzić przez. To dlatego, że passata to pomidory, które przechodzą przez ostrza i tarki, by uzyskać płynną konsystencję. Nasza passata to przetarte, pozbawione skórki i pestek pomidory, z których odparowaliśmy nieco wody, tak aby uzyskać gęstą, ale jeszcze płynną (w porównaniu do koncentratu pomidorowego) konsystencję. Gotową passatę zamknęliśmy w przyjaznej środowisku szklanej butelce, dzięki czemu od razu można zobaczyć jak gęsta i intensywnie czerwona jest zawartość. W naszej passacie znajdziesz jedynie pomidory, sok pomidorowy, szczyptę soli i kwasek cytrynowy (który pozyskujemy z owoców i warzyw). Żadnych konserwantów! Świeżo, naturalnie, zdrowo i jakże wygodnie! Możesz skorzystać z naszej passaty przygotowując potrawy, które nie wymagają użycia pomidorów w kawałkach, jak na przykład sosy, zupy, gulasz czy chilli con carne. Ciesz się smakiem dojrzałych pomidorów przez cały rok. Idealna do Twoich ulubionych potraw: - mięs i makaronów - zapiekanek mięsnych i warzywnych - jako nadzienie do naleśników i krokietów - jako sos do pizzy

    Kontakt

    HJ Heinz Polska Sp. z o.o.

Reklama